dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Ziekenhuisbonden zetten protest voort

lees ook ...

Vp Brunswijk bespreekt Sarakreek-problemen met bewoners; opl...

Op uitnodiging van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk brachten dorpsbewoners van Sarakreek een bezoek aan zijn kabinet. Tijdens dit bezoek werden de problemen van het dorp besproken en voor enkele kn...

Vakbondsleider Imro Edam deelt mee dat de protestacties van de ziekenhuisbonden onverminderd doorgaan. In ‘s Lands Hospitaal, Marwina Ziekenhuis, het Diakonessenhuis en het Regionaal Ziekenhuis Wanica is het werk gedeeltelijk stilgelegd. Ondanks de mededeling van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid dat bepaalde toelagen voor november “al onderweg” zijn, zijn de leden het beu om telkens pas laat de extra middelen te ontvangen. Ze zullen doorgaan met hun acties totdat ze zekerheid hebben dat de extra gelden voor december tijdig zijn bijgeschreven.

Minister Ramadin heeft aangekondigd dat er middelen beschikbaar zijn, maar het zal nog even duren voordat het geld daadwerkelijk het ziekenhuispersoneel bereikt. De leden tonen echter geen begrip meer voor de minister en de overheid.

“We zouden begrip tonen als het een nieuwe minister of een nieuwe regering was,” benadrukt Edam. “Ondertussen zitten ze al 3 jaar. Ze kunnen niet onwetend zijn dat er bij het overmaken van gelden een procedure is. Er is geen ruimte meer voor excuses. De minister moet zijn verantwoordelijkheid nemen en nu hard werken voor de gezondheidszorg.”

Edam geeft aan dat de leden, uit voorzorg voor het geval de overheid ook de overbruggingstoelagen voor december en de beloofde extra SRD 4.200 te laat zal uitbetalen, vasthouden aan hun acties. “We gaan niet twee keer actievoeren,” benadrukt Edam tegen de media. “Daarom hebben we alles op papier gezet. De minister moet niet praten over overbruggingstoelagen die onderweg zijn. Hij moet nu werken aan de SRD 4.200. Anders is er geen oplossing gevonden.

“De acties gaan onverminderd door.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZiekenhuisbonden zetten protest voort