vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
5
(2)

Ziekenhuis patiënten positief getest op covid-19

lees ook ...

Government is ignorant of historical apologies for slavery

In the National Assembly yesterday, the administration declared that it was not properly informed of the Netherlands' planned apology on December 19, 2022. According to media reports, Dutch Minister o...

De ziekenhuizen hebben een weerspiegeling van de covid-19 besmetting ervaren. Directeur Manodj Hindori de algemeen directeur van het St. Vincentius ziekenhuis heeft dit bevestigd voor zijn instelling. In het SVZ zijn kort geleden patiënten van een  afdeling positief getest op het virus.

 “We hebben de Covid-19 protocollen in place voor dergelijke situaties. Conform ons covid-19 protocol hebben wij gelijk alle patiënten van die afdeling, alsook het personeel met klachten laten testen,” verklaart Hindori. De positieve patiënten zijn naar ziekenhuizen overgebracht, waar covid-19 patiënten worden opvangen.

Patiënten, die in aanraking zijn gekomen met deze mensen zijn in quarantaine  geplaatst. Verder is men bezig om alle contactpersonen in beeld te brengen.

Deze situatie is volgens de directeur terug te vinden in de gemeenschap. “Er is nu sprake van een landelijk zorgelijke situatie vanwege de outbreak van de derde covid-19 golf. Het ligt voor de hand dat meer patiënten zullen binnenkomen in zorginstellingen met klachten die gerelateerd blijken te zijn aan covid-19. We moeten als ziekenhuizen extra alert zijn op voorkomende suspecte covid-19 gevallen. Hopelijk zijn de genomen maatregelen doeltreffend en kunnen we deze derde golf weer snel onder controle krijgen,” deelt Hindori mee.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZiekenhuis patiënten positief getest op covid-19