zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
0
(0)

Ziekenhuis bonden in actie voor uitbetaling prestatietoelagen

lees ook ...

Santokhi: “Politieke invloed en achterstanden bij ministerie...

Op 12 mei 2024 sprak president Chandrikapersad Santokhi in het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ op Radio ABC over het beleid en de prioriteiten van zijn regering. Hij benadrukte de problemen bin...

De bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zal later vandaag beslissen over het voortzetten van de acties. Het ‘s Lands Hospitaal heeft het werk neergelegd. De oorzaak van beide protesten is dezelfde: het uitblijven van onder andere de prestatietoelage, die eigenlijk al in maart had moeten worden uitbetaald. Ook in het Marwina ziekenhuis heerst ontevredenheid; het personeel heeft daar evenmin extra gelden ontvangen.

De actie bij het AZP is al enkele dagen aan de gang. Om 10 uur verlaten medewerkers hun werkplek, waarbij cruciale afdelingen dispensatie krijgen. Het standpunt is helder: de acties gaan door “totdat de toelage is gestort!” Na een gesprek met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en AZP-directeur Claudia Redan op dinsdag, zal later op de dag worden besloten of de actie wordt opgeschort, zo meldt bondsvoorzitter Lloyd Pool.

Bij ‘s Lands Hospitaal hebben medewerkers op dinsdag het werk neergelegd. Bondsvoorzitter Imro Edam geeft aan dat er een strikter actiemodel wordt gehanteerd: “De leden blijven thuis, met uitzondering van essentiële diensten zoals de ICU, verloskamer, spoedgevallen en de keuken.” Ook hier is de reden voor het protest het (nog) niet uitbetalen van de prestatietoelage.

Edam, tevens bondsvoorzitter van het Marwina Ziekenhuis, deelt mee dat de leden daar ook ontevreden zijn, omdat ze nog steeds wachten op toelagen. Hij zal woensdag met hen vergaderen om te bespreken of zij ook in actie zullen gaan, maar benadrukt dat dit uiteindelijk wordt beslist door de algemene ledenvergadering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZiekenhuis bonden in actie voor uitbetaling prestatietoelagen