dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Zeven hulpofficieren versterken de Militaire Politie

lees ook ...

President stelt werkgroepen aan voor landelijke gebieden

Om de problemen in verschillende gebieden op te lossen, heeft president Santokhi op donderdag 23 maart 2023, werkgroepen geïnstalleerd voor de ontwikkeling van Para, Commewijne, Creola en omgeving. ...

Het Korps Militaire Politie (KMP) heeft zeven nieuwe hulpofficieren van justitie erbij gekregen. De aanstelling van de nieuwe hulpofficieren betekent volgens luitenant-kolonel Petrus Wasimin, commandant van het KMP, een grote verlichting in de werkzaamheden van het korps.

Deze benoeming  was noodzakelijk, gezien het feit dat het KMP voorheen over slechts vijf hulpofficieren beschikte. Een  deel van hen gaat binnenkort met pensioen. Er was dus sprake van onderbezetting. Nu kan de dienst van het KMP volgens overste Wasimin werken met tien hulpofficieren. Dit aantal is gezien de werkzaamheden nu adequaat.

De aangestelde  officieren van het KMP zijn vanaf 6 oktober 2016 onderricht in de cursus module voor Hulpofficier van Justitie en Rechtskennis. Dit hebben ze alle zeven met succes afgerond en gewacht op hun benoeming.

Overste wasimin heeft zich na zijn benoeming in mei dit jaar ingezet om de aanstelling van de zeven in orde te krijgen. Vanaf 30 augustus zijn deze hulpofficieren aangesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZeven hulpofficieren versterken de Militaire Politie