donderdag 1 juni 2023
27.8 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
5
(1)

Zeven Covid-19-doden; Volksgezondheidsminister in ziekenhuis opgenomen

lees ook ...

Brandweercommandant Wageningen krijgt verf van Dew’s T...

Vanmorgen heeft de Brandweercommandant van post Wageningen, S. Karioredjo, een partij verf en bijbehorende spullen ontvangen uit handen van DC Senrita Gobardhan. Met de verkregen verf zullen de mar...

Ondanks er een daling te merken is in het aantal personen dat positief wordt getest op het coronavirus, blijkt dat er nog veel mensen sterven aan de gevolgen van dit virus. Er zijn donderdag zeven doden genoteerd, wat het aantal sterfgevallen voor deze maand brengt op 40 en in totaal op 1133. Er zijn 422 swabs afgenomen, waarvan 374 negatief zijn. 48 mensen waren positief (11,4%), het laagste percentage sinds de derde golf. 

Momenteel worden er op de Intensive Care Units van diverse ziekenhuizen  17 zieken behandeld. In de zorginstellingen zijn 49 Covid-patiënten opgenomen. Drie besmette personen zijn in isolatie en vier zijn genezen.

Volksgezondheidsminister positief getest
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is besmet met Covid-19. Dat bevestigde hij zelf donderdagmorgen. Tot dat moment maakte hij het goed en was in thuisisolatie.

De minister is volledig gevaccineerd. Hij was een van de eerste personen die het AstraZeneca-vaccin toegediend heeft gekregen bij de lancering van de Covid-vaccinatiecampagne. Op 22 februari zijn is Suriname begonnen met het vaccineren van de eerste zorgmedewerkers. Het vaccin, geproduceerd door fabrikant AstraZeneca, is goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de European Medicines Agency (EMA).

Op de Covid-persconferentie van donderdagavond is bekendgemaakt dat de bewindsman op advies van de medici ter observatie opgenomen is in het ziekenhuis. In welk hospitaal de minister is opgenomen wilde de directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul uit privacyoverwegingen niet bekendmaken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZeven Covid-19-doden; Volksgezondheidsminister in ziekenhuis opgenomen