vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Zestig ambtenaren Juspol volgen sessie over resocialisatieproces

lees ook ...

Training bewoners Pëlëlë Itëpu in behoud traditioneel vlecht...

Eerder dit jaar heeft Pëlëlë Itëpu (Tepu) via VIDS een projectvoorstel ingediend voor financiering bij het GEF Small Grants Programme (SGP) met de titel: “Duurzaam gebruik van- en waardetoevoeging aan...

Zestig ambtenaren bij het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) hebben op 23 maart een informatiesessie gevolgd die is verzorgd door de Dienst Justitiële Inrichtingen Nederland. De training is een onderdeel van het Spang Makandra-project waarbij er kennis wordt uitgewisseld tussen de Nederlandse en Surinaamse justitiële inrichtingen.

Naast stafpersoneel van Juspol hebben penitentiaire ambtenaren en de dienst Forensische Maatschappelijke Zorg (FMZ) van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) de training gevolgd. De dienst FMZ doet al aan resocialisatie van gedetineerden, maar heeft met deze training meer inzicht kunnen krijgen over wat de best-practices zijn in Nederland. Bij de training zijn het Nederlandse detentie en re-integratieproces en de verantwoordelijkheden van zorgverleners uitgelegd.

FMZ heeft tijdens de informatiesessie verschillende strategieën geïdentificeerd die na aanpassing naar de cultuur en wetgeving van Suriname voor een beter resocialisatieproces kunnen zorgen. Het hoofd van de afdeling FMZ Gaynel San A Jong geeft aan dat met name de voorzieningen voor gezondheidszorg, maatschappelijke zorg en het aflossen van schulden in Nederland al goed geregeld zijn. Ook scholing, werkgelegenheid en sport tijdens de detentieperiode zijn goed uitgewerkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZestig ambtenaren Juspol volgen sessie over resocialisatieproces