dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Zestien scholen doen mee aan hygiëne project

lees ook ...

Openbaar vervoer kost nu 12,50 per stadsrit

Diepgaande gesprekken tussen de regering en de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) heeft geresulteerd in 12,50 voor een stadsrit. Andere tarieven op routes  van de PLO zijn hiervan afgeleid....

Zestien scholen in Suriname doen mee aan het Wash-project. Wash staat voor water, sanitatie, hygiëne en educatie. Dit project is een samenwerking tussen de afdelingen Curriculumontwikkeling en Onderzoek en Planning, het onderdirectoraat Technische dienst van het ministerie en het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef). De launch van dit project heeft onlangs, via Zoom, op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur plaatsgevonden.

Melisa Venetiaan, waarnemend hoofd van de afdeling Curriculumontwikkeling, gaf in haar presentatie aan dat uit onderzoek is gebleken dat het Wash-project wereldwijd een positief effect heeft op de gezondheid, het zelfvertrouwen en het leren en bijdraagt aan de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) 4 en 6. De thema’s zijn handen wassen, gezond drinkwater en goede sanitatie.

Aan dit project hebben 16 scholen in de kustvlakte waaronder basis- en VOJ-scholen zich gecommitteerd. Het project wordt uitgevoerd volgens de drie sterren benadering en die ziet er als volgt uit:
– Op elke school wordt er een werkgroep geïnstalleerd die nagaat als de school beschikt over gezond drinkwater, goede toiletten en mogelijkheden tot handen wassen.
– Leerkrachten en leerlingen vullen de vragenlijsten in over de beschikbaarheid van Wash op de school en geven de school een score.
– Na het geven van een score probeert elke school het steeds beter te doen.
– Om de 6 maanden zullen er check-ups gedaan worden op de 16 scholen, zodat er nagegaan wordt als het Wash-project volledig is uitgevoerd.

De regionaal vertegenwoordiger van het Unicef, Nicolas C. Pron, zei dat vooral nu met de Covid-19-pandemie het belangrijk is dat kinderen schoon drinkwater en hygiëne hebben op scholen, zodat ze veilig en gezond zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZestien scholen doen mee aan hygiëne project