maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
2.3
(6)

Zes vervloekte eigenschappen van Chan Santokhi

lees ook ...

FIU en KPS bundelen krachten tegen witwassen en georganiseer...

Op vrijdag 19 april 2024 werd een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend tussen de Financial Intelligence Unit (FIU) en het Korps Politie Suriname (KPS). Dit MoU is gericht op het uitwisselen v...

Santokhi is een man met vele gezichten. Een vreselijke opportunist. Ziet als president kans om ondeskundige mensen te regelen en zijn en hun zakken te vullen met Staatsgeld om zijn privé doelen te bereiken. Eeuwig verdedigend met een stortvloed van onware woorden Na een kort overleg vanmorgen kwamen zo, 666= 3X6 vervloekte eigenschappen van Chan op de ontbijttafel. Bij de conclusie onderin deel 2, hebben we de verklaring hiervoor.

Helft regeringstijd
Op wat de helft van de regeringstijd kan zijn, na twee en een half jaar, is bewezen dat Santokhi een misleider, een slijmbal en een pathologische (zeer zieke) leugenaar is. Daarbij is hij een domme (onder gemiddelde intelligentie) kortzichtige, vermorsende, roofzuchtige nepotist. Lees puntsgewijs de uitleg.

1.Pathologische leugenaar

Santokhi lijdt aan een ziekelijke vorm van liegen. Hij liegt zoveel dat hij heel geïrriteerd wordt als hij met de waarheid wordt geconfronteerd. Dit gebeurde vorige week in het tv-programma met Faried Pierkhan en ook in het interview met Zoë de Ceuninck in Parbode van oktober 2022. In het verlengde van zijn leugenziekte, ligt het (laten) stelen uit de Staatskas en staatsbedrijven (SLM b.v.)
Enkele maanden geleden spoorde Organic lid Dave van Aerde Santokhi vurig aan om volgens diens belofte transparant te zijn en eerlijk te communiceren met het volk. Het kookpunt bereikend, kon Dave alleen maar in een krachtterm uitbarsten: Santokhi, yu ley beest yu. (Santokhi jij liegbeest) Sranan peyri vindt dit een krachtige verwoording van veler gedachten en kan dit niet beter samenvatten.

2.Slijmbal
Santokhi weet goed te slijmen. Hij is een gladde aal, die zich glibberend met mooie woorden en zich verplaatsend met 6 veiligheidsauto’s, binnenlandse helikopters en buitenlandse vliegtuigen een grote slijmbal toont. In Apoera werd hij terecht weggejaagd door de bewoners. Een bakkerij met een (1) personeelslid openen daar, betekent geen ontwikkeling.
Want aan de honderden banen die bij hout multinational Greenheart in Apoera op de tocht staan, deed en doet hij niets. Chan is een slijmbal die toont dat zijn lijfspreuk is: Veel beloven, weinig geven, doet de gek in vreugde leven. Hoelang zullen Surinamers nog zo gek zijn?

3. Dombo
Santokhi is dommig. Hij is er trots op dat hij naar de Politie Academie in Apeldoorn is afgevaardigd, zonder dat hij zich kwalificeerde voor de toelating. Hij heeft dat gedaan gekregen omdat hij meer dan 50 keer het Ministerie van Onderwijs van Suriname bezocht om te slijmen en te bedelen voor een kans. Daarna heeft hij met hakken over de sloot zichzelf de politie academie te Apeldoorn (Nederland) door gesleept en is met magere zesjes geslaagd. Vandaar zijn aan verering grenzende bewondering voor Nederlanders en zijn echtgenote Melissa, die jurist is.
Een lezer van Culturu karaktiseerde Santokhi als een man met de intelligentie van een okerplant. Bij deze beschrijving is zowel de loli—fasi als de minder dan gemiddelde inteligentie van Santokhi benoemd. Echte intelligente, goede, vakkundige en ervaren managers zijn bedreigend voor Santokhi. Die worden daarom nooit geplaatst door hem als ministers of andere beleidsmedewerkers. (Wordt vervolgd)

Satirische afbeelding: Richenel Piemoe (Facebook)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

12 REACTIES

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnZes vervloekte eigenschappen van Chan Santokhi