woensdag 29 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
5.5 C
Amsterdam
0
(0)

Zes smarttelevisies voor scholen in de verre districten

lees ook ...

President Santokhi belooft steun aan Haïtiaanse kerkgemeensc...

President Santokhi heeft op zondag 26 maart 2023 een bezoek gebracht aan de Haïtiaanse gemeenschap in verschillende kerkgemeenschappen. Het staatshoofd heeft samen met belangenbehartigingsorganisatie ...

Zes muloscholen in de districten Sipaliwini, Brokopondo en Marowijne krijgen elk een smart-televisie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) voor het creëren van een digitale leeromgeving, zodat de leerlingen in groepsverband kunnen deelnemen aan afstandsonderwijs. Het ministerie heeft de 5-inch smart televisies speciaal voor dit doel gekocht.

Dit type onderwijs zal worden verzorgd door onder andere docenten van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) en collega vakleerkrachten van andere scholen. De leerlingen zullen ook onder leiding van hun eigen vakleerkrachten via onder andere YouTube, digitale platforms en websites kunnen kijken naar instructiefilms. De scholen die een smart-televisie krijgen zijn: Mulo Brokopondo, Mulo Brownsweg, VOJ Albina, VOJ Atjoni, VOJ Apoera en VOJ Stoelmanseiland.

De meeste leerlingen in het binnenland kunnen geen afstandsonderwijs volgen, omdat zij thuis de mogelijkheid daartoe niet hebben. Deze groep is daarom aangewezen op de faciliteiten van de school. Enkele van deze scholen hebben een computerlokaal met computers en of laptops. Met uitzondering van VOJ Albina beschikken de scholen over een vrij stabiele internetverbinding. Er worden ook ICT-lessen verzorgd.

Vanwege het ontbreken van voldoende klassikale audiovisuele leermiddelen worden de ICT-leerkrachten ertoe gedwongen om leerlingen individueel te begeleiden met hun persoonlijk smart apparaat. Het grote nadeel is het ontstaan van een tragere internetverbinding. Een oplossing hiervoor is dat er slechts één laptop in het lokaal geplaatst wordt, die gekoppeld wordt aan een smart-televisie. Een smart-televisie is te verkiezen boven een beamer, omdat bij een beamer er aparte voorzieningen getroffen moeten worden voor het afspelen van het geluid.

Vakbevoegde leerkrachten aantrekken voor het binnenland is steeds moeilijker geworden vanwege de sluiting van de scholen en de COVID-19-maatregelen. Het afstandsonderwijs helpt om de ontstane onderwijsachterstanden in te lopen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZes smarttelevisies voor scholen in de verre districten