vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
2.5
(2)

Zes overheidscrèches ondergaan na 40 jaar metamorfose

lees ook ...

Zes overheidscrèches, die vallen onder het beheer van Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), krijgen een facelift. Het renovatieproject bedraagt SRD 4.736.800. De financiering wordt gedaan uit het Basic Needs Trust Fund Project 9 (BNTF 9).

Het gaat hier om een schenking van de Caribbean Development Bank (CDB). De crèches die na ruim 40 jaar een metamorfose ondergaan zijn Kotomisi, Nene, Fajalobi, Kokorie en Mamio van Paramaribo, terwijl Gongote in Wanica (Hanna’s Lust) staat. De selectie van de zes crèches heeft plaatsgevonden in samenwerking met het Sozavo.

Uit deze BNTF 9-schenking worden vanaf 2019 vijf projecten uitgevoerd, waarvan de crècherenovatie er één is. Met het opknappen van de crèches wil het ministerie de kinderen in een beter leefbaar milieu opvoeden en begeleiden in hun groeifase. De eerste oplevering dient in oktober 2021 plaats te vinden.

Met deze renovatie wordt gezorgd voor adequate opvang van de volgende generatie van Surinaamse burgers, die middels goede begeleiding en onderwijs verder opgevoed zullen worden tot waardige Surinamers. Het doel van het BNTF 9-programma is om armoede onder de bevolking te verminderen door de uitvoering van projecten welke gerelateerd zijn aan onderwijs, watervoorziening en goede sanitatie en ook het verbeteren van inkomensvoorziening door menselijke ontwikkeling.

BNTF 9-projectmanager Jaswant Doekharan onderstreept dat het eigen onderhoud en beheer op regelmatige basis ervoor zullen zorgen dat de gebouwen een veel langere levensduur hebben en de kindvriendelijkheid zullen blijven uitstralen.

SBEC-directeur Phylicia van Cooten onderschrijft de noodzaak van deze renovaties. Ze weet dat de meeste crèches nooit eerder zijn gerenoveerd sinds hun bestaan. “U kunt zich dan voorstellen in welke staat de crèches zich bevonden”, zegt Van Cooten.

Ze vraagt nog even geduld aan de ouders, gezien de crèches reeds twee maanden zijn gesloten vanwege de renovaties. Ze verwacht dat de renovaties midden oktober afgerond zijn. “Uiteindelijk zullen deze crèches er heel mooi uitzien en volgens de wettelijke standaarden worden ingericht.”

Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran en onderdirecteur Felicia Berggraaf- Redjosetiko hebben zich georienteerd op de locaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZes overheidscrèches ondergaan na 40 jaar metamorfose