maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
0
(0)

Zes overheidscreches gerenoveerd

lees ook ...

Basic One water sluit overeenkomst met influencer Winston Ad...

De influencer Winston Adaba is voor 12 maanden de ambassadeur van Basic One water. Hiervoor heeft het bedrijf een samenwerkingsovereenkomst met hem getekend. Marketingmanager Paul Misdjan, heeft namen...

Zes crèches die vallen onder het beheer van de Stichting Beheer Exploitatie Crèches (SBEC) onder het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), zijn gerenoveerd en officieel opgeleverd in de Kotomissie Crèche op 10 december jongstleden. Dit geschiedde middels het doorknippen van een lint. De overige crèches zijn Nene, Fajalobie, Kokorie, Gongote en Mamio, die ruim 40 jaren geleden zijn opgericht en ook een metamorfose hebben ondergaan.

De crèches zijn gerenoveerd uit het Basic Needs Trust Funds (BNTF), welke middels schenkingen van de Caribische Ontwikkelingsbank (CDB) zijn opgezet. Jaswant Doekharan is de projectmanager hiervan en doet een beroep op de crècheleiding dat ‘Onderhoud, behoud’ is.

SBEC-directeur Phylicia van Cooten is blij met het eindresultaat, omdat het niet van een leien dakje is gegaan. “Een crèche is waar kinderen gevormd moeten worden, omdat het hun tweede huis is”, stelt de directeur. Dat kon volgens haar niet meer zo goed vanwege de staat waarin de gebouwen verkeerden. Nu voldoen ze wel aan de minimale standaarden waardoor de kinderen en personeel zich thuis kunnen voelen. van Cooten hoopt dat met een goed onderhoudsplan de samenleving langer kan genieten van deze crèches.

Minister Uraiqit Ramsaran van SoZaVo is vol lof over de inzet, creativiteit en doorzettingsvermogen van de crècheleidsters, die ondanks alles gemotiveerd zijn gebleven en ervoor blijven zorgdragen dat “a siri sa w’e prani e tron wan bon”. De SoZaVo bewindsman gaf te kennen dat armoedebestrijding heel breed is en dat zijn ministerie zich niet alleen richt op het geven van materiële maar ook immateriële ondersteuning.

Doorzettingsvermogen en veerkrachtigheid, zijn volgens minister Ramsaran, de parameters van zijn personeel en departement. Samen, hoopt hij dat de omgeving van de crèches ervoor zorgt dat er geen vandalisme plaatsvindt en de gebouwen in stralende conditie blijven. “Laten wij het gezamenlijk doen, voor onze kinderen; we doen het voor Suriname”, aldus de bewindsman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZes overheidscreches gerenoveerd