maandag 20 maart 2023
25 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Zes muloscholen binnenland krijgen smart televisies

lees ook ...

Surinaamse Moslim Associatie dringt bij regering aan op tast...

De Surinaamse Moslim Associatie (SMA) heeft tijdens een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi gevraagd om beleid te maken dat leidt tot tastbare resultaten voor de Surinaamse samenleving. ...

Om leerlingen van zes muloscholen in het binnenland de kans te geven het onderwijsproces beter te volgen, heeft vicepresident Ronnie Brunswijk in de regeringsraadsvergadering van 4 augustus goedgekeurd dat er zes smart televisies worden aangeschaft. De muloscholen die hiervoor in aanmerking komen, zijn die gelegen in Apoera, Atjoni, Brokopondo-Centrum, Albina en Stoelmanseiland.

Minister Marie Levens van Onderwijs heeft de aanschaf van de televisies in de raad verdedigd door te stellen dat de leerlingen in groepsverband kunnen deelnemen aan het afstandsonderwijs, dat verzorgd zal worden door docenten van het Instituut voor de Opleiding van Leerkrachten (IOL), meldt het Directoraat Volkscommunicatie.  Aan de andere kant wordt het mogelijk gemaakt dat de leerlingen onder leiding van hun eigen leerkrachten kunnen kijken naar instructiefilmpjes.

Met de goedkeuring wordt ook een begin gemaakt met het creëren van een digitale leeromgeving, waardoor de leerlingen in deze gebieden van meer ervaren en gekwalificeerde leerkrachten op afstand les kunnen volgen. Ook de leerlingen worden op deze manier gemotiveerd om de lessen te volgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZes muloscholen binnenland krijgen smart televisies