zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
5
(1)

Zes medewerkers Schiphol aangehouden voor drugshandel: ook Suriname komt in beeld

lees ook ...

Minister Ramdin benadrukt oceaanbescherming en international...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft onlangs meerdere internationale reizen gemaakt. Voor aanvang van de Raad van Minister...

Het Cargo Harc-Team Schiphol heeft zes medewerkers van luchthaven Schiphol gearresteerd vanwege betrokkenheid bij internationale drugshandel. De verdachten, werkzaam in de logistieke sector, transportsector en pakketbezorging bij bedrijven op en rond de luchthaven, worden beschuldigd van het invoeren van cocaïne via Schiphol of het treffen van voorbereidingshandelingen daartoe. Volgens het Openbaar Ministerie vormden zij een crimineel samenwerkingsverband. De zes mannen, in de leeftijd van 32 tot 51 jaar, komen uit Diemen, Almere en Amsterdam. Het Cargo Harc-Team is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee, de Douane en de FIOD.

Doorzoekingen en Bewijsmateriaal

In het kader van het onderzoek zijn diverse woningen, bedrijfspanden en voertuigen doorzocht. Hierbij werden administratie, telefoons, voertuigen, een stroomstootwapen en ongeveer 124.000 euro aan contanten en cryptovaluta in beslag genomen. Het team ontving vorig jaar al informatie over cocaïnesmokkel in houten pallets uit Suriname. Een 51-jarige inwoner van Diemen, aangeduid als ‘luchthavenmakelaar’, werd geïdentificeerd als de persoon die personeel werft voor criminele activiteiten. Een 48-jarige ex-medewerker van de luchthaven uit Almere fungeerde als tussenpersoon tussen de luchthavenmakelaar en de uithalers en chauffeurs die de drugs verder het land in moesten brengen.

Voortgang van het Onderzoek

Het onderzoek is nog in volle gang. Drie verdachten zitten in voorlopige hechtenis, terwijl de overige drie deze week zijn aangehouden en vandaag voor de rechter-commissaris worden geleid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZes medewerkers Schiphol aangehouden voor drugshandel: ook Suriname komt in beeld