maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

Zeegelaar geselecteerd voor Gold Cup en Olympische spelen

lees ook ...

eGA van Estland geeft CBB richtlijnen hoe te digitaliseren

Heiko Vainsalu, Director of Technology Program van de e-Governance Academy(eGA) of Estonia(Estland), heeft op vrijdag 27 januari middels een presentatie aangegeven waar op gelet moet worden om de digi...

Zachari Zeegelaar kreeg vrijdag definitief te horen dat hij tijdens de Gold Cup van de partij zal zijn. “Het is officieel. Ik ga naar de Gold Cup én de Olympische Spelen”, reageert hij supertrots. Zeegelaar die na de tweede keer de test haalde geeft toe, dat hij heeft getwijfeld.

“Na enkele gesprekken moest ik het na twee dagen weer doen en toen is het wel gelukt. Ik had nog nooit zo een test op zo een hoogte gedaan.”

Hij vertrekt op 14 juli naar Tokio.  Het is voor hem niet belangrijk met welke arbiters hij zal samenwerken, maar wel dat hij zich blijft handhaven in de elite korps van de Concacaf.  “Als ik de Gold Cup en de Olympische Spelen doe, heb ik al bijna alles binnen de arbitrage bereikt. Mijn droom is om op een senioren WK te werken en dat kan je alleen via dit korps bereiken”, zegt hij.

Zeegelaar houdt zich fit in Tampa. Vanaf zondag zal hij  werken in de UPSL Premier Division om nog meer ritme op te doen voor de twee toernooien. In mei werd de Surinaamse assistent-arbiter al geselecteerd voor de Olympische Spelen in Tokio (23 juli-8 augustus). De groepsfase van de Gold Cup vangt aan op 10 juli, en de finale is op 1 augustus.

De nationale voetbalselectie van Suriname is ook aanwezig in de Gold Cup en zit in één poule met Jamaica (12 juli) en Costa Rica (16 juli). De laatste partij is vier dagen later, maar de tegenstander is nog niet bekend, omdat er nog kwalificatieduels moeten worden afgerond.

In de Concacaf Nations League Finals 2021 in Denver, Verenigde Staten was Zeegelaar actief in het halvefinaleduel van 3 juni tussen de Verenigde Staten en Honduras (1-0) in het Broncos Stadium. Drie dagen later was hij assistent in de strijd om de derde plek tussen Honduras en Costa Rica (5-4 na penalty’s) in Empower Field.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZeegelaar geselecteerd voor Gold Cup en Olympische spelen