woensdag 22 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
2.3
(3)

Zeedijk Coronie wordt toeristvriendelijker gemaakt

lees ook ...

Wereldpoezie dag 21 maart en een gedicht

Gisteren 21 maart was het 'Wereld Poëziedag'. Een dag die 1999 is ingesteld door de UNESCO met als doelstelling het lezen, schrijven en publiceren van poëzie te bevorderen en de taalkundige verscheid...

door Seshma Bissesar

De dijk in het kokosdistrict Coronie wordt toeristvriendelijker gemaakt. Dat zegt districtscommissaris Maikel Winter tegenover onze nieuwsdienst. Het ministerie van Openbare Werken heeft een ondernemer toestemming gegeven om toerisme activiteiten te ontplooien op de dijk. “Er zullen cabanas en toiletten komen, zodat toeristen langer kunnen verblijven in dit gebied. Daarnaast kunnen ze met gemak gebruik maken van de toiletfaciliteiten”, zegt de burgervader. Het contract met de ondernemer is zodanig opgesteld dat het district geld verdient aan deze economische activiteiten.

Winter is enthousiast en verwelkomt het initiatief van de ondernemer en de ondersteuning van OW. “Het moet een soort Wakapasi worden hier in Coronie”, zegt hij lachend. De dijk van het district trekt dagelijks honderden mensen aan. Zowel de lokale bevolking als de toeristen doen zich tegoed aan de zeebries. Ook vogelspotters genieten van de rondtrekkende rode ibissen en flamingo’s.

De burgervader zegt dat er momenteel ook gesprekken worden gevoerd met de directeuren van toerisme en cultuur om meer toerisme activiteiten te ontplooien in het district. Hij wilt dat het park waar het standbeeld van Tata Colin staat ook wordt verfraaid. “Daar is het hart van Coronie”, aldus de burgervader. Reeds vanaf zijn aantreden heeft de dc zich ingezet om zijn district aantrekkelijker te maken voor toeristen. “Coronie heeft veel potentie. Onze monumentale gebouwen zijn ook een attractie. Alleen moeten wij samen harder werken om het district mooier te maken”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZeedijk Coronie wordt toeristvriendelijker gemaakt