Minister Albert Ramdin spreekt tegen dat er 680 duizend USD uitgegeven gaat worden voor het bezoek dat de regeringsdelegatie op 05 januari aflegt aan India. “Dit bedrag is niet juist,” zegt de minister van Buitenlandse Zaken. Hij heeft tijdens een persconferentie op 04 januari aangegeven dat de reiskosten geraamd zijn op 150 duizend USD.
Doelende op de delegatie, spreekt minister Ramdin van een vrij kleine samenstelling. Inclusief president Chandrikapersad Santokhi, first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en minister Ramdin zelf, reizen er in totaal twaalf personen af. Leden van protocol, secretariaat en media completeren de delegatie. “De totale kosten vanuit Paramaribo naar New Delhi zijn geraamd op 150 duizend USD. Alle kosten lokaal worden gedragen door de regering van India,” beweert de bewindsman.
Hij geeft ook aan dat deze missie in het kader van zaken doen veel kan betekenen in de toekomst. Het bezoek is volgens minister Ramdin strategisch van groot belang. De Republiek India heeft in 2022 de leiding genomen over de G20-landen en zal in 2023 verder invulling hieraan geven. “Vanuit dat perspectief is het enorm belangrijk dat wij de samenwerking versterken.”
De bewindsman zegt dat er een sterk gedefinieerde agenda gepaard gaat met het bezoek. “Het bestaat niet alleen uit de politieke kant, maar ook de diplomatieke samenwerking. Er zijn een aantal overeenkomsten die afgerond moeten worden.” De BIBIS-minister voegt eraan toe dat er ook over functionele bilaterale samenwerkingsprojecten en investeringen van gedachten gewisseld zal worden.
Hier onder 3 punten waarom bovenstaande uitlatingen betreffende de kosten naar India voor Suriname, niet lijken te kloppen.
Punt 1. Is de reis zo duur dat het USD 150.000 kost voor 12 mensen? 150.000 gedeeld door 12 is 12.500. De retour reis naar India kost USD 12.500 per persoon en dat klinkt ongeloofwaardig.
Punt 2. Krijgen ze niet ook allemaal daggelden van de Surinaamse overheid in plaats van alleen maar reisgeld?
Punt 3. Waarom geeft minister Ramdin niet aan dat het hier boven staande stuk dat overal rouleert en al twee maal in Culturu heeft gestaan, fake is?