vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Zangvogelsporter van de 20ste eeuw heengegaan

lees ook ...

Defensiepersoneel geniet van succesvolle family day

Lachende gezichten, lekker eten, muziek, sport, een clown, kinderspelen en tal van activiteiten op het terrein van de Memre Boekoe Kazerne op 3 december. Ook de kinderen genoten met volle teugen van d...

Fanatiek zangvogelliefhebber en voetbalfanaat Harrypersad Boedjawan heeft op 24 maart op 74-jarige leeftijd het tijdige met het eeuwige verwisseld.  Boedjawan was ook directeur-eigenaar van Cobo Holding.  Bij de uitvaart van deze ‘Zangvogelsporter van de twintigste eeuw’ op 28 maart 2021, zei president Chandrikapersad Santokhi  dat Boedjawan onder alle lagen van de bevolking geliefd was.

President Santokhi memoreerde dat hij Harrypersad recent nog, heeft ontvangen op het presidentieel paleis. “Harry heeft mij zoveel projecten laten zien, die hij nog graag zou willen doen in het belang van de gemeenschap. Projecten die zouden bijdragen aan de versterking van de economie. Van het creëren van werkgelegenheid tot Suriname een leidende rol te geven in de industriële ontwikkeling. Harry is niet alleen een legendarische sportzoon van Suriname, maar ook een ondernemer geweest om u tegen te zeggen. Een volksmens, een Surinamer met liefde en sympathie voor mede-landgenoten”, aldus het staatshoofd.

Harrypersad Boedjawan is een icoon van de oudste voetbalclub van Suriname. Kenneth Jaliens geeft aan dat Boedjawan een cruciale bijdrage heeft geleverd aan de bouw van het Voorwaarts Stadion achter de Anthony Nesty Sporthal. Hij is enkele keren bestuurslid van Voorwaarts geweest en bekleedde van 1998 tot en met 2010 de functie van voorzitter. Hij heeft ook de eer gehad om enkele kampioenschappen van de club mee te maken.

President Santokhi noemde  Harrypersad Boedjawan een Ridder die  moed en durft achterlaat. “Deze waardige Surinamer laat achter durf om te ondernemen, en dat hebben we nodig in deze tijd. Hij laat achter hard werken, dienstbaarheid, liefde, opvoedingswaarden en normen. Hij laat achter een goede hoop voor de toekomst”, aldus de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZangvogelsporter van de 20ste eeuw heengegaan