donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
5
(1)

Zangvogels in tandpastadozen op de luchthaven in beslag genomen

lees ook ...

Vliegerwedstrijd met vicepresident Brunswijk bij Sportzaken ...

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), heeft met succes een vliegerwedstrijd georganiseerd op zaterdag 23 september 2023. Dit kleurrijke evenement vond plaats op de historische koff...

De politie heeft op 17 en 25 april in beslag genomen zangvogels ontvangen van de dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB). De vogels werden in beslag genomen op de Johan Adolf Pengel International Airport waarbij het bij de eerste partij om 21 zangvogels ging en bij de tweede partij om 11 zangvogels.

Deze zangvogels zouden gesmokkeld worden naar Nederland. Bij de eerste smokkel werd gebruik gemaakt van een kooi in de handbagage. Bij de tweede smokkel werden de vogels in tandpastadozen geplaatst.

De personen die zich hieraan schuldig hebben gemaakt zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Er is de overtreders tevens een boete van SRD10.000 per vogel opgelegd. De vogels zijn door LBB Natuurbeheer in de vrije natuur losgelaten.

De dienst ’s Lands Bosbeheer attendeert erop dat invoer en uitvoer van in het wild levende dieren en planten, zo ook delen ervan en of producten vervaardigd uit delen ervan vergunningplichtig is (Suriname Forest Service).

Ook vergunningplichtig zijn de invoer en uitvoer van in het wild levende planten en dieren, zo ook delen ervan en of producten vervaardigd uit delen ervan die onder the ‘Convention on International Trade in Endangered Species’ (CITES) vallen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZangvogels in tandpastadozen op de luchthaven in beslag genomen