donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
3
(1)

Zanger Kenny B werkt voortaan samen met Directoraat Cultuur

lees ook ...

De Belastingdienst helpt bedrijven registreren voor BTW

De Belastingdienst Suriname biedt vanaf donderdag 01 december ondersteuning aan klanten die zich willen registreren voor de BTW, door middel van kiosken in het kantoor aan de van Sommelsdijckstraat 27...

Kenneth Bron, bekend als Kenny B, de Nederlandse zanger met Surinaamse roots wil een intensieve samenwerking met het directoraat Cultuur in Suriname. Hij is gisteren op het Directoraat ontvangen door directeur Roseline Daan, onderdirecteur Clifton Braam en Irene Meulenhof (afdeling archeologie). De zanger is voor korte tijd op bezoek in Suriname, en informeerde Daan over een project waarvan hij de ambassadeur is.

Stichting Wooko Makandie onder voorzitterschap van Thomas Polimé, is actief  en organiseert in het Utrechts archief de expositie ‘Verborgen Koloniaal Erfgoed terug naar het volk’. “Dat zijn foto’s, films en artefacten vanaf 1952. Deze zullen naar Suriname worden gebracht en tentoongesteld worden. Ook zal er te Diitabiki een museum worden opgezet nabij de residentie van granman Bono Velantie. Na de expositie in de stad zal een deel van de delegatie zich begeven naar het museum aldaar,” zei Kenny B.

Het cultuurbeleid is tijdens de ontmoeting uitvoerig besproken, behoud van erfgoed, de diepere betekenis van cultuur en het belang en de economische waarde ervan.  Bron heeft veel vragen gesteld en tal van ideeën op tafel gelegd. Hij wil meewerken aan de ontwikkeling en de bewustwording van cultuur in de ruimste zin des woords met een speciale focus op jongeren.

Cultuurdirecteur Daan waardeert dit zeer en gaf aan dat er afgewerkte concepten van projecten zullen zijn, wanneer de artiest volgend jaar terugkomt,  waaraan hij zijn bijdrage zal kunnen leveren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZanger Kenny B werkt voortaan samen met Directoraat Cultuur