maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
4.5
(2)

Zakendoen met Suriname moet gemakkelijker

lees ook ...

Integer financieel stelsel cruciaal voor economische stabili...

Een integer financieel stelsel speelt een cruciale rol bij het aantrekken van investeerders en het bevorderen van economische stabiliteit in een land. Dit is de mening van Harm Groot Kormelink, een ex...

President Chandrikapersad Santokhi zal er alles aan doen om zoveel mogelijk barrières voor het zakendoen met Suriname weg te werken. Vertegenwoordigers van investeringsbedrijven, die deelgenoot zijn geweest van de Suriname Energy, Oil & Gas Summit & Exhibition waren onder de indruk van de summit, voornamelijk de paneldiscussies. Echter zijn de vertegenwoordigers ook van mening dat – hoewel de overheid flexibel is – de administratieve rompslomp rond basiszaken die nieuw komende bedrijven nodig hebben, moet worden aangepakt.

Het gaat dan om aspecten zoals zakendoen met de bank, zodat de ondernemingen efficiënt kunnen werken en snel van start kunnen gaan. De bedrijfsvertegenwoordigers toonden zich ook ingenomen met het feit dat de Surinaamse overheid samenwerkingen met de hele Caricom heeft. Daarnaast is de gelijkwaardigheid van de local content tussen Guyana en Suriname interessant voor bedrijven die projecten in beide landen hebben.

President Santokhi stond ook stil bij de investeringen in het onderwijs – dit tegen de achtergrond van de opkomende olie- en gasindustrie – alsook het besluit om de visumplicht voor reizen naar Suriname af te schaffen. “Ik heb het volste vertrouwen dat de olie- en gasconferentie een goede indruk heeft gemaakt. Neem en gebruik die voor verdere samenwerking met Surinaamse bedrijven en investeringsmogelijkheden in Suriname. Mocht u interesse hebben voor verdere en investeringen in het Caribisch gebied, dan ben ik vanaf 1 juli de voorzitter van Caricom om ook daar te faciliteren”, sprak president Santokhi de gasten toe.

Tijdens de Suriname Energy, Oil & Gas Summit & Exhibition, georganiseerd door de Staatsolie Maatschappij Suriname, hebben tal van strategisch ingestelde bedrijven uit de regio de mogelijkheid gehad te profiteren van de investerings-, ontwikkelings- en projectmogelijkheden waaronder het ontmoeten van handelspartners.

Bryan Renten, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (SVB), legde de nadruk op het belang van de ontwikkeling van local content in alle sectoren. Het is volgens hem goed om voldoende mankracht klaar te stomen voor de olie- en gassector. Tegelijkertijd moet ervoor worden gezorgd dat voldoende mensen geïnteresseerd blijven om in de andere industrieën te werken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZakendoen met Suriname moet gemakkelijker