vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
5
(1)

Zaakgelastigde Argentinie brengt bezoek aan minister Ramdin

lees ook ...

Markoesatraining voor telers van Powakka

De afgelopen week vond er een 2-daagse training over markoesa teelt plaats in het dorp Powakka in het kader van het Minor Fruits project welke onderdeel is van het Agricultural Competitiveness Program...

Tijdelijke zaakgelastigde Ignacio Rossi Sammartino van Argentinie, heeft op woensdag 29 december 2021 een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken (BIBIS). Er is gesproken over het heractiveren van de ambassade van Argentinië in Suriname en het werkbezoek van de minister in januari 2022 aan de Community of Latin American and Caribbean States (CELAC) in Argentinië.

Minister Ramdin zal met zijn Argentijnse ambtgenoot ook een bilateraal onderhoud hebben over het versterken en verstevigen van de relatie tussen beide landen. Minister Ramdin gaf de beleidsgebieden aan waarop gefocust zal worden. Het gaat om technische samenwerking, de connectie tussen de private sector en de overheid, de agrarische sectorbusiness-to-business mogelijkheden en de handel in olie en gassen in Nicaraqua, Venezuela en de CARICOM. Ook zullen de regionale en multilaterale samenwerkingen worden besproken.

De bewindsman gaf voorts aan dat er gewerkt moet worden aan het verstevigen van de internationale multilaterale structuur en het upgraden van het algemeen raamwerk met daarin de business-to-business samenwerking. Er zal een gemengde commissie worden geïnstalleerd die op technisch gebied overleg zal plegen over de relatie. Argentinië heeft een dynamische samenwerkingsrelatie met Suriname. Als de derde grootste economie van Latijns-Amerika is Argentinië een belangrijke partner in de Zuid-Zuid- en driehoeksamenwerking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZaakgelastigde Argentinie brengt bezoek aan minister Ramdin