zondag 19 september 2021
30.5 C
Paramaribo
20.1 C
Amsterdam
5
(3)

Zaak verkoolde lijken en wapendiefstal Bouterse hebben aandacht Justitie

lees ook ...

Geen verschil tussen lbo en mulo in vernieuwingstraject

Er is in het vernieuwingstraject geen verschil tussen het lager beroepsonderwijs (lbo) en meer uitgebreid lager onderwijs (mulo). Deze twee onderwijsniveaus worden een en vallen onder het voortgezet o...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol), heeft een driehoeksoverleg over de aanpak van de nationale veiligheid in het land gehouden met de waarnemend procureur-generaal, Garcia Paragsingh, en de korpschef van het Korps Politie Suriname, Roberto Prade. Dit gebeurde vandaag op het ministerie van Justitie en Politie.

Volgens Amoksi is het traditie dat de autoriteiten op structurele basis bij elkaar moeten komen om informatie uit te wisselen, strategieën te bepalen en hoe beter richting te geven aan het veiligheidsgebeuren in het land. Ook de minpunten zijn onder de loep genomen en er zijn modellen bekeken hoe deze te verbeteren.

Er zijn ook afspraken gemaakt hoe verder het beleid uit te stippelen. Het overleg moet er toe bijdragen dat de aanpak van de interne veiligheid in het land steeds wordt aangescherpt.

Misdrijven
Verder is er ook aandacht besteed aan de recente misdrijven die nog niet zijn opgelost. Minister Amoksi noemde onder andere de zaak van de drie verkoolde lijken, de wapendiefstal bij ex-president Desi Bouterse, de diefstal bij de afdeling Kapitale Delicten van de politie en de overige strafbare feiten die de samenleving bezig houden.

De justitieminister gaf verder aan dat in het oplossen van de strafbare feiten de politie de samenleving hard nodig heeft. De politie moet nauwer in contact zijn met de burger. Er wordt hard eraan gewerkt om het instituut Buurtmanagement beter gestalte te geven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZaak verkoolde lijken en wapendiefstal Bouterse hebben aandacht Justitie