maandag 27 maart 2023
30 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
5
(1)

Zaak van de vermiste Sumanta Bansi nu eindelijk in eindfase

lees ook ...

SCBA vermaant de bevolking om op 24 maart vredig te proteste...

De Suriname Chinese Business Alliance (SCBA) heeft op 21 maart jongstleden het volgende in verband met de protestactie van 24 maart aanstaande, ter attentie van de bevolking van Suriname gebracht.  ...

Het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland gaat er van uit dat de 22-jarige Surinaamse Sumanta Bansi die al enige jaren vermist is, vermoord is door Dwarka B. en diens zoon Manodj, omdat ze zwanger was geraakt van laatstgenoemde, zo blijkt uit de eerste pro-formazitting tegen de mannen. “Het was een schande voor Dwarka en de familie-eer kwam in het geding”, aldus de officier van justitie.

Bansi kwam in 2016 vanuit Suriname naar Nederland om biomedische wetenschappen te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Dat jaar trok zij in bij kennissen van haar familie, de familie B. in Hoorn. In 2017 bleek Bansi zwanger te zijn geraakt van de getrouwde veertigjarige Manodj. Uit berichten naar onder meer haar decaan bleek dat de vrouw door Manodj en zijn vader onder druk werd gezet om abortus te laten plegen.

In februari 2018 raakte Bansi opnieuw zwanger en ditmaal was ze vastbesloten het kind te houden en op te voeden. Dit zorgde volgens het OM voor ernstige onenigheid in het huishouden waar zij opgevangen werd. Bansi schreef in een e-mail aan haar decaan dat het in huis weer ‘herrie’ was, waarbij ze zei aan te nemen dat ze weer hetzelfde zouden doen als de vorige keer, waarmee zij klaarblijkelijk doelde op de abortus die zij bij de vorige zwangerschap had moeten ondergaan. Maar dat gebeurde niet. Deze keer verdween zij.

Kort na een uitzending van Opsporing Verzocht, waarin de vermissing van Bansi werd behandeld, hoorde de politie in een afgeluisterd gesprek hoe Manodj zei: “Ayayay, ik heb haar gewoon vermoord.” Ook sprak hij met zijn broer over een weggegooid moordwapen en bespraken de twee hoelang het duurde voordat een begraven lichaam vergaat. Na dit afgeluisterde gesprek is er eindelijk weer schot in de zaak van de verdwijning van de Surinaamse Sumantha Bansi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZaak van de vermiste Sumanta Bansi nu eindelijk in eindfase