woensdag 26 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
5
(1)

Zaak Van SWM directeur tegen vakbond, voor de rechter

lees ook ...

Inbraak bij onderneemster: grote geldsom en sieraden gestole...

Onderneemster B.G. (63) heeft bij politiebureau Uitvlugt aangifte gedaan van een inbraak in haar woning waarbij SRD 250.000 en sieraden zijn gestolen. De inbraak vond woensdag plaats terwijl het ec...

Gisteren had rechter Clayton Wallerlei op de rol, het kort geding dat SWM-directeur Clifton Lienga had aangespannen tegen de vakbond bij de SWM (SWWO). Lienga werd bijgestaan door advocaat Dwight Kraag en de SWWO werd bijgestaan door advocaat Therese Roos.

Beide partijen liggen met elkaar overhoop vanwege vastgelopen cao-onderhandelingen. Ook nadat men geweest is naar de Bemiddelingsraad, kunnen de directeur en de bond elkaar niet vinden. In de rechtszaal hebben Lienga en zijn advocaat aangegeven dat de vakbond te snel naar het uiterste middel heeft gegrepen. Zij noemden de actie van het personeel onverantwoord, omdat de watervoorziening hierdoor niet gegarandeerd is en instellingen als ziekenhuisen in de problemen kunnen komen.

De bond gaf op haar beurt aan de rechter aan, dat er constant is getracht om met de directeur in dialoog te treden voor een middenweg. Echter was de communicatie vanuit Lienga slecht. Dinsdagavond is er een gesprek geweest met president Chan Santokhi, de SWM-directeur en president-commissaris, de vakbond en de ministers Armand Achaibersing van Financien & Planning en David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen om uit het geschil  ter geraken.

Rechter Wallerlei vroeg de vakbond om de acties op te schorten en constateerde dat Lienga zijn communicatie naar de vakbond moet optimaliseren en verbeteren. Rechter Wallerlei sprak geen oordeel uit, maar vroeg de partijen om voor het weekend, via de grifier de laatste stand van zaken aan hem door te geven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZaak Van SWM directeur tegen vakbond, voor de rechter