Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Zaak Gillmore Hoefdraad wordt dinsdag in Huishoudelijke vergadering DNA besproken

Geplaatst

op

Dna2

De hernieuwde vordering van het tot in staat stellen van beschuldiging van gewezen minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad wordt dinsdag behandeld in De Nationale Assemblee (DNA). In een Huishoudelijke vergadering zal deze zaak behandeld worden.

Bij de volksvertegenwoordiging heeft de procureur Roy Baidjnath eerder een tweede vordering ingediend. Er zal een besluit worden genomen hoe de aanpak van de nieuwe vordering zal geschieden. Bij inlevering van de eerste vordering was een geen onderzoek van de commissie. Ook een uitreis verbod is door de pg tegen Hooefdraad uitgevaardigd.- Culturu.com

12 Reacties
12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A/H
zondag 26 juli 2020 19:25

Hoefdraad is allang vertrokken, waar naar toe?

Ciske
zondag 26 juli 2020 19:48

Hebben ze hem nog niet gevonden? Misschien is hij dan bij Bouterse. In een schuilkelder.

Israel
zondag 26 juli 2020 23:02

Misschien is hij in de zwaar bewaakte Abrahams Place in het Kabalebo gebied waar je bende-vriend moet zijn om toegelaten moet worden.

Ciske
zondag 26 juli 2020 23:09

Er zijn 350.000 surinederlanders in nl

Ciske
zondag 26 juli 2020 23:11

Help de mensen daar met spullen

Bianca
zondag 26 juli 2020 23:15

Waar hij ook mag zijn, eens zal hij gevonden worden. Er moet nu gewoon beslag op zijn geld en goederen gelegd worden, zodat hij minder vrijer kan rondbewegen. En daarna moet OM achterhalen als hij geld in het buitenland heeft en ook beslag op laten leggen. Dan zullen wij merken wie werkelijk vrienden van hoefdraad zijn, of als hij werkelijk als beste vriend aanschouwd/beschermd wordt. Succes Boefie. Met een reingeweten kon je vrijuit rondlopen.

Petra
zondag 26 juli 2020 23:35

Dus als NDP had gewonnen ging alles gewoon door als er niets aan de hand was

Coffee
dinsdag 28 juli 2020 11:53

Er wordt gezegd dat Hoefdraad in Guyana zit. Hoe is hij daar gekomen?
Per vliegtuig of over de weg?
Stelletje sufferds. Zitten ze op de vliegvelden en de wegcontrolle posten op de Oost West en richting Nickerie te slapen?
Men moet ook in de buitenhuizen van Bouterse, Abrahams, Sardjoe, Jennie Simons, Lilian Ferrier etc gaan kijken.
Blokkeer Hoefdraad’s binnen en buitenlandse bankrekening in Panama, de Bahama’s etc
En ook al zijn huizen met inventaris en auto’s in beslag nemen.

Laatst bewerkt op 10 dagen geleden door Coffee
A/H
dinsdag 28 juli 2020 13:20

Er is geen tijd om hem te zoeken. Het vonnis luidt; maximale gevangenisstraf voor verduistering/fraude, oplichting en diefstal van de staat. Inbeslagname van al zijn bezittingen, dus binnen -en buitenlandse bankrekeningen, huizen en auto’s. Bij verstek veroordeeld

Tamara
dinsdag 28 juli 2020 13:58

Hoefdraad is voortvluchtig en Abrahams de HOOFDROVER en grootste BLAASKAAK wandelt, racet en vliegt vrij als een vogel rond…
Als er één achter de tralies moet dan is hij het wel naast Bouta en Boefie.
WANTED: De BBBB bende: Bouta Boefie en Brampie en niet te vergeten Bouva!!

A/H
dinsdag 28 juli 2020 15:41

Plaats genoeg in Santo Boma, hoe meer zielen hoe meer vreugde

Bbffg
dinsdag 4 augustus 2020 17:01

Hoef draad, noem ik voortaan Boef draad.
Laat ze maar een opsporings bevel uit laten gaan.
Het betreft hier iemand die veel mede burgers heeft benadeeld, je kan ook zeggen gestolen van Suriname. Wat een vreselijke mensen eigenlijk samen met Bouterse.
Pak ze op, lever ze uit, doe iets want als al het geld terug komt dan is Suriname al deels uit de problemenAdvertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen