zondag 3 december 2023
29.4 C
Paramaribo
0.4 C
Amsterdam
0
(0)

WUSC schenkt multimedia-apparatuur aan LVV

lees ook ...

Santokhi pleit voor ontwikkelingslanden tijdens G77+China Le...

Op zaterdag 2 december 2023, tijdens de G77+China Leadership Summit in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (VAE), brak president Chandrikapersad Santokhi een lans voor ontwikkelingslanden. De summit, ...

Op 9 november 2023 schonk de World University of Canada (WUSC) multimedia-apparatuur aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in Suriname. De donatie omvat vier complete sets met laptops, projectoren, schermen, printers en geluidsboxen met microfoons.

Deze apparatuur is bedoeld voor gebruik tijdens voorlichtingssessies en trainingen in de ressorten Oost, Midden en West van LVV-Landbouw, evenals het LVV-directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (LOAV). Gezien de agrarische activiteiten is gekozen voor apparatuur die zowel geschikt is voor buitengebruik als voor gebruik in afgesloten ruimtes. De landbouwdirecteur, Jitendra Kalloe, en onderdirecteur Maitrie Jagroep van LOAV namen de apparatuur in ontvangst.

Voorafgaand aan de overdracht bespraken ze lopende projecten met een aanwezige buitenlandse delegatie van WUSC, met onder andere country coördinator Nicholas Persaud, senior development officer Karyll Aitcheson, project director Dough Graham en Munish Persaud, deputy project director. De delegatie werd geleid door Steve Renfurm, Climate Smart Agriculture Officer van dit project in Suriname, met Varsha Boejharat als Field Facilitator.

Tijdens hun verblijf in Suriname zullen de delegatieleden werkbezoeken afleggen in de districten Wanica en Brokopondo om de voortgang van de lopende projecten van WUSC te controleren. WUSC is een Canadese non-profitorganisatie die zich inzet om de wereld een betere plek te maken voor jongeren.

In het Caribisch gebied staat deze organisatie geregistreerd als WUSC Caribbean. Momenteel voert WUSC een vijfjarig project uit, het Sustainable Agriculture in the Caribbean (SAC) project, dat klimaatbestendige landbouw promoot voor rechtvaardige economische groei. Het doel is om de economische groei, met name van vrouwen en jongeren, in duurzame landbouwmarkten te bevorderen.

Het SAC-project wordt uitgevoerd in vijf landen: Suriname, Dominica, Guyana, Jamaica en Sint Lucia, met financiering van de regering van Canada via Global Affairs Canada. In Suriname zijn al enkele projecten in uitvoering, waaronder trainingen in Goede Agrarische Praktijken (GAP) voor boeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWUSC schenkt multimedia-apparatuur aan LVV