zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
5
(1)

WOVS past broodprijzen nog niet aan

lees ook ...

Nieuwe verkeerslichten verhogen veiligheid op Surinaamse weg...

Het verkeerslicht op het kruispunt van de J.A. Pengelstraat en de Gemenelandsweg is opnieuw operationeel. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) benadrukte tijdens de heringebruikname op di...

Ondanks de recente verhoging van de meel- en brandstofprijzen houdt de Winkeliers- en Ondernemersvereniging Suriname (WOVS) haar huidige broodprijzen nog aan. De Molen had geen andere keus dan de prijzen voor meel aan te passen.

“Het vermoeden bestaat dat er nog meer verhogingen aankomen van nutsvoorzieningen en kookgas. Dit zal allemaal invloed hebben op de verkoopprijs. Verhoging van de broodprijzen zal de bevolking kwaad doen”, zegt WOVS-voorzitter Gretl Wolfram.

Vanaf 9 februari heeft De Molen de meelprijzen noodgedwongen verhoogd als gevolg van de stijgende prijzen voor grondstoffen. “Ter behoud van de kwaliteit van tarwe zijn we verplicht om die dure tarwe en dure vracht te betalen,” geeft De Molen-directeur Julio Bikharie aan.

Voor bakkers is deze verhoging erg vervelend. De aanpassing van de brandstofprijs maakt het nog moeilijker voor de bakkers om het hoofd boven water te kunnen houden. Voor deze groep zijn verhogingen erg moeilijk. Een bakker geeft aan dat zij harder werken, meer uitgeven, maar dat hun winst niet omhooggaat. Deze groep zit dan vaak genoeg met hun producten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWOVS past broodprijzen nog niet aan