woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

World Mental Health Day

lees ook ...

Automobilist aangehouden na fatale aanrijding met voetganger...

Op zondagochtend 26 november 2023 heeft een nog onbekende automobilist zich gemeld bij de politie na een tragische aanrijding op de Anton Dragtenweg, waarbij een man van hindoestaanse afkomst om het l...

World Mental Health Day oftewel Internationale Dag voor de Mentale Gezondheid jaarlijks herdacht. De bedoeling hiervan is om het bewustzijn rond geestelijke gezondheid te vergroten. De Stichting Pratyesh Mentale Zorg Nickerie, een organisatie die diensten verleent in de mentale gezondheidszorg, organiseerde op zaterdag 08 oktober 2022 bij het Event Plaza te Nickerie een mental Health workshop. President Chandrikapersad Santokhi was hiervoor ook uitgenodigd.

President Santokhi gaf aan dat de mentale gezondheid iets is dat vaak verwaarloosd wordt. en zei dat gebed een belangrijk onderdeel hierbij is. Hij wees ook op zelfdoding wanneer de mentale zorg ontbreekt en voegde eraan toe dat zelfdoding de vierde belangrijkste doodsoorzaak is onder jongeren. Deze zijn volgens de president echter de toekomstige leiders. Hij deed daarom een oproep om de geestelijke gezondheid ter harte te nemen.

De workshop werd verzorgd door Padma Behari, psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Het thema voor World Mental Health Day 2022 is, zoals vastgesteld door de World Federation for Mental Health, om ‘geestelijke gezondheid en welzijn voor iedereen een wereldwijde prioriteit te maken’. Drs. Padma is met haar stichting gestart met een workshop waarbij er informatie gedeeld wordt over psychologie en educatie.

De mentale zorg komt volgens haar pas als men mentaal niet wel is, hetgeen zich uit in een onrustig leven, slecht slapen, angst, lang en structureel verdriet. De psycholoog begeleidt studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname en geeft middels workshops simpele tips en tricks om mentaal sterk te blijven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWorld Mental Health Day