donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
5
(1)

Workshop voor behoud lederschildpad voor de regio

lees ook ...

Politie Suriname start voorbereidingen voor veilige verkiezi...

De korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft op 28 mei de commissie Veiligheid landelijke verkiezingen 2025 geïnstalleerd. Deze commissie is verantwoordelijk voor de veiligheidsvoorbereidin...

De dienst ’s Lands Bosbeheer/ Natuurbeheer (LBB/NB) heeft in samenwerking met WWF-Guianas op woensdag 24 mei 2023 een workshop gehouden over de implementatie en adaptatie van het Regionaal Actieplan voor de lederschildpad in Suriname.

Op het evenement dat plaats vond in de Banquet Hall van Torarica Resort, werkten de deelnemers met de vier strategische lijnen die zijn opgenomen in het Regionaal Actieplan (RAP) voor de Noord-West Atlantische (NWA) lederschildpad. Dit zal gepresenteerd worden tijdens de Regionale Workshop midden juni aanstaande. Hierbij zullen Suriname, Guyana, Frans-Guyana en Trinidad en Tobago betrokken zijn.

Uit recent verzamelde data (2018, 2019) blijkt dat er zorgwekkende afnames zijn in de Guiana’s en Trinidad en Tobago, die voorheen de grootste kolonies nestelingsgebieden ter wereld hadden. Het Regionaal Actieplan voor de NWA-lederschildpad richt zich op het implementeren van beschermende maatregelen voor de nestelende populaties van lederschildpadden in de Guiana’s en Trinidad en Tobago.

Tijdens de workshop zijn belanghebbenden tot vier strategische lijnen gekomen die prioriteit hebben bij het aanpakken van de populatiedaling, namelijk: wetgeving en handhaving, bescherming en beheer van kritieke habitats, maatschappelijke betrokkenheid en behoefte aan wetenschappelijke gegevens. Elke strategische lijn bevat oplossingscomponenten met specifieke doelen, doelstellingen en activiteiten die in een periode van vijf jaar (2023-2027) moeten worden uitgevoerd.

Aan de workshop deden vertegenwoordigers van LBB/NB van het ministerie van GBB, verschillende ministeries, ngo’s en tour operators mee alsook vertegen- woordigers van het Kabinet van de President, STIDUNAL en Green Heritage Fund Suriname. De deelnemers werden verdeeld in vier groepen op basis van de eerdergenoemde strategische lijnen, waarbij zij hun input gaven die zij vervolgens presenteerden.

De workshop was een belangrijke stap in de gezamenlijke inspanningen om de lederschildpadpopulaties te beschermen en te behouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWorkshop voor behoud lederschildpad voor de regio