maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Workshop versterkt strijd tegen illegale mijnbouw in Suriname

lees ook ...

Minister Ori van Onderwijs moet omgaan met capaciteitstekort...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) gaf voor de aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers (RvM) aan dat zijn ministerie hetzelfde probleem heeft als ...

Het ministerie van Justitie en Politie organiseerde samen met het DTOC/OAS en de Amerikaanse Ambassade in Suriname een driedaagse workshop over de strijd tegen georganiseerde illegale mijnbouwactiviteiten in Suriname. De workshop, gehouden in de Ballroom van Torarica, was op 12 en 13 juni 2024 gericht op de publieke sector en op 14 juni 2024 op de private sector, met als thema het bestrijden van misdaad in de mijnbouwsector.

Minister Kenneth Amoksi benadrukte het belang van de workshop voor het aanpakken van de milieuproblemen en de economische en sociale uitdagingen door illegale goudwinning. Hij wees op de link met corruptie, smokkel, drugshandel, wapenhandel en mensenhandel.

De eerste dag behandelde methoden om illegale mijnbouw aan te pakken, milieukwesties, witwassen van geld en het gebruik van kwik. Christopher Valdes van de Amerikaanse ambassade benadrukte de noodzaak van transparantie en samenwerking. John Grajales van de OAS besprak witwasmethoden, terwijl Rita Sitaram uitlegde hoe overtredingen volgens artikel 71 van de Mijnbouwwet bestraft worden. Daniel Ladeira Carvalho uit Brazilië wees op de gevaren van kwikgebruik.

Genevieve Wijngaarde van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen belichtte situaties in de goudsector. Op de tweede dag deelden experts zoals Delicia Sastrodihardjo, Eondrene Thompson, Eric Canet, Ronny Aloema en Jimmy Reece hun ervaringen uit Suriname, Frans-Guyana en Guyana. De workshop werd afgesloten met certificaatuitreiking door minister Amoksi.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWorkshop versterkt strijd tegen illegale mijnbouw in Suriname