maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Workshop over belang verkeersautoriteit in parlement

lees ook ...

Strenge veiligheidsmaatregelen in Villa Brasil om orde te he...

De korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS), Bryan Isaacs, heeft dinsdag een spoedoverleg gehouden met andere veiligheidsactoren binnen KPS in verband met de grimmige situatie te Villa Brasil in...

Op woensdag 26 juni 2024 organiseerde de Commissie van Rapporteurs een workshop in de vergaderzaal van het parlement om parlementariërs te informeren over de noodzaak van het opzetten van een Verkeersautoriteit in Suriname.

Tijdens de workshop werden er presentaties gegeven door Joanne Adraai, directeur van het Verkeersveiligheidsinstituut (VVI), en Helmut Gezius, voorzitter van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV). De presentaties richtten zich op:

  • Het belang van een Verkeersautoriteit voor Suriname
  • Monitoring van verkeersveiligheid en datasystemen
  • Financiering van het Nationaal Strategisch Plan
  • Sociaal-economische kosten van verkeersongevallen

Naast de presentatoren waren ook minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi en zijn staf, de medisch directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) Lindy Lieuw-Kie-Fa, en vertegenwoordigers van de afdeling Verkeer en Mobiliteit aanwezig. Na de presentaties kregen de DNA-leden de gelegenheid om vragen te stellen en in discussie te gaan over de voorgestelde maatregelen.

Het initiatiefvoorstel voor de instelling van de Verkeersautoriteit werd op 21 juni 2022 ingediend door de initiatiefnemers Edgar Sampie, Ivanildo Plein en Ronny Aloema. Het doel van het voorstel is om een structurele en duurzame aanpak van verkeersveiligheid in Suriname te realiseren.

De workshop benadrukte de dringende behoefte aan een Verkeersautoriteit en gaf inzicht in de voordelen en noodzakelijke stappen om dit te realiseren. De betrokken partijen hopen hiermee een stevige basis te leggen voor verbeterde verkeersveiligheid in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWorkshop over belang verkeersautoriteit in parlement