dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Workshop exportmarkten Trinidad en Tobago

lees ook ...

Gavin Ooft: modelleren en voorspellen in het Surinaamse econ...

Gavin Daniël Matthias Ooft voltooide zijn doctoraatsonderzoek met het proefschrift "Modelleren en Voorspellen van Inflatie in Suriname". Tijdens een openbare zitting in de Centrumkerk, de officiële au...

Het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP) heeft in samenwerking met het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) op 23 september 2022 een workshop verzorgd voor agro-producenten. Er werd op de workshop informatie gedeeld over het exporteren naar Trinidad en Barbados. De bedoeling is om de markttoegang voor de agrarische sector te vergroten.

Om meer structuur te geven aan de deelname van Suriname aan Regionale en Internationale Expositie evenementen is er een open en interactief dialoog gevoerd met stakeholders. De aandachtspunten voor deelname aan soortgelijke evenementen zijn hierbij meegenomen.

Ashwien Gangadin, onderdirecteur Landbouw Oost is van mening dat landbouw een belangrijke rol heeft in de voedselvoorziening binnen de regio en aanzienlijke sociaal-economische voordelen biedt. ‘In juli 2022 is een overeenkomst getekend met de regering van Barbados voor verdere strategische samenwerking waarbij er nadruk is gelegd op de Landbouw. Het is belangrijk dat Suriname haar producten en haar potentie laat zien,’  aldus onderdirecteur Gangadin.

De expositie evenementen bieden ook de mogelijkheid om te netwerken en zakenrelaties aan te gaan. Er is interesse in en vers, bevroren en gedroogde producten uit Suriname. Een vragenronde en interactieve discussie over de deelname van Suriname aan de handelsmissie naar Barbados en het Trinidad Agri-Investment Forum & Expo gehouden augustus 2022 zijn onderdeel geweest van de workshop.

Tijdens de discussie werden enkele uitdagingen van deze missie aangekaart, waaronder de productiecapaciteit, certificering, en vrachtkosten. Gangadin deelde mee dat er vervolgtrainingen georganiseerd zullen worden om producenten op dit gebied wat bij te sturen.

De discussie werd geleid door Erick Zeballos, Chief Technical Advisor SAMAP, Jerry Sewberath Misser, Voorzitter Steering Comittee Cassave, en Nitesh Ramlakhan panellid Handelsmissie Barbados.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWorkshop exportmarkten Trinidad en Tobago