zondag 14 augustus 2022
31.6 C
Paramaribo
30.8 C
Amsterdam
5
(1)

Woon- en bouwprojecten worden in kaart gebracht

lees ook ...

Ondanks de wet minimum uurloon verdienen Surinamers minder d...

Uit binnen gekomen klachten vanuit de gemeenschap is naar voren gekomen dat er in Suriname nog steeds werknemers zijn die ver beneden het minimum uurloon van srd20 verdienen. Klachten en bewijzen hebb...

De woon- en bouwprojecten in Commewijne, Wanica en Para worden in kaart gebracht. Voor het identificeren van alle woon-en bouwprojecten en de uitvoeringsfasen waarin de verschillende projecten in deze districten verkeren, brachten minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken(OW) en minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) op vrijdag 15 januar veldbezoeken aan deze districten. 

Om de woon-en bouwprojecten in kaart te brengen is er een clusterteam ingesteld  bestaande uit de ministers van Openbare Werken, Ruimtelijke Ordening & Milieu, Natuurlijke Hulpbronnen en Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De ministers moeten hun bevindingen met de overige collega’s binnen het clusterteam ‘woningbouw’ bespreken waarna er besluiten genomen zullen worden.

Er zal onderzoek worden gedaan naar: de behoefte aan woningen, het maken van stedenbouwkundige plannen, de bouw van woningen, de registratie/herregistratie van woningzoekenden, de toewijzingen van woningen, de realisatie van de droge en natte infrastructuur en de noodzakelijke nutsvoorzieningen waaronder elektriciteit & water, riolering en afvalbeheer.

Ook bij reeds bestaande of gedeeltelijk uitgevoerde verkavelingsprojecten, zal worden bekeken op welke manier hierbij  woningen kunnen worden toegevoegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWoon- en bouwprojecten worden in kaart gebracht