maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(1)

Women in Business wil cosmetisch laboratorium

lees ook ...

Nationale museumcommissie zet eerste stap naar herstructurer...

De Nationale Museumcommissie heeft onlangs haar eerste ontmoeting gehouden met vertegenwoordigers van alle museale instellingen in Suriname. Deze bijeenkomst, georganiseerd om de basis te le...

Locale cosmetica is in winkels te koop. Een aantal ’producenten’ beginnen met een product na het bekijken van een youtube filmpje zonder formule. Deze mensen moeten volgens de stichting Women in Business getraind worden tot professionele formuleerders. Al geruime tijd wil deze organisatie een cosmetisch laboratorium in Suriname opzetten, dat voldoet aan internationale standaarden.

Producten kunnen dan wetenschappelijk worden getest, zodat wij tot een kwalitatief beter product komen dat export waardig is. “Dat kan lukken”, volgens voorzitter Marion Stekkel-Vroom. Ook moeten succesproducenten in beeld, zodat men kan zien dat de mogelijkheid bestaat met de juiste training en begeleiding. Verder zegt zij, “We moeten op internationaal niveau onderzoek kunnen doen om de wetenschappelijke zuurtegraad en gezondheidswaarden te kunnen overleggen van boma-, krappa-, kokos-, maripa-olie en alle andere soorten lokale oliën en kruiden. We spreken dan van een ‘niche product’. Dat is iets waarvan bijvoorbeeld per maand slechts driehonderd stuks kunnen worden gemaakt, met de hand, biologisch geteeld, met de handen en voeten gestampt, geraspt en zonder extreme chemische toevoegingen.”

Een cosmetica laboratorium kan het Surinaams product voorzien van een internationaal erkend keurmerk, en daarmee export vergemakkelijken.  Wetgeving op dit gebied is dan ook nodig, al zal het jaren duren voordat wij zover komen. Daarom moeten wij een aanvang maken.

Women in Business werd opgericht in 1993 . Het doel is nog steeds het bestrijden van armoede onder vrouwen. Door de jaren heen heeft men de regels moeten aanpassen. De organisatie heeft veel vrouwen getraind, waarvan sommign daarna zijn gestart en nu  succesvolle bedrijven hebben.

Na de pandemie is het bestuur vernieuwd. Doelen en strategieën zijn bijgesteld, en er zijn trainingen gegeven. De stichting wil doorgaan met het stimuleren van ondernemerschap door training en begeleiding en zo bij te dragen aan gemeenschapswerk.

Kleine, middelgrote en grote bedrijven mochten van deze trainingen profiteren. Women in Business heeft voor eind juni een ‘Colour Your Cosmetics’-beurs gepland in Prakwaki Botanical Garden.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWomen in Business wil cosmetisch laboratorium