maandag 26 september 2022
25.5 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
4.5
(2)

Wnd President Brunswijk steunt bouw opvangcentrum Arya Dewaker

lees ook ...

Residents of Goede Verwachting receive land Declaration

The Ministry of Land Policy and Forest Management in Suriname (GBB) has issued land documents to residents of Goede Verwachting (the Good Expectation). The inhabitants of this area, have finally recei...

Stichting Arya Dewaker zal financiële steun krijgen van waarnemend (Wnd) president Ronnie Brunswijk, voor de bouw van een senioren opvangcentrum. De hoogte van het geldbedrag zal het waarnemend staatshoofd nog bepalen. Deze toezegging werd op dinsdag 7 september 2021 gedaan, tijdens een ontmoeting met het stichtingsbestuur van Arya Dewaker op zijn kabinet.

Het bouwplan is hierbij gepresenteerd aan het wnd staatshoofd. Het moderne pand komen te staan aan de Henk Arronstraat. In dit project is ook gedacht aan dagopvang voor oudjes die vanwege de dagtaak van hun kinderen zorg nodig hebben van derden. Hij prees de stichting voor haar 91 jaar inzet voor de opvang en begeleiding van burgers op educatief  en geestelijk gebied.

De voorzitter van het stichtingsbestuur, Indersing Gangabisoensingh, zegt in februari 2022 te willen starten met de bouw en binnen twee jaren af te ronden. De kosten zijn geraamd op ruim twee miljoen Amerikaanse Dollars. De waarnemend president Brunswijk beloofde meer sponsoren te zoeken. Hij onderstreept de behoefte aan financiële steun.

De organisatie is dankbaar dat de waarnemend president positief reageerde op haar donatie verzoek en de vraag hem te ontmoeten. Bij deze gelegenheid sprak de waarnemend president ook zijn wens uit voor de opzet van opvangcentra voor seniorenburgers in andere districten, waar de opvangnood hoog is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWnd President Brunswijk steunt bouw opvangcentrum Arya Dewaker