dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
5
(1)

Wnd President Brunswijk gaat zich persoonlijk met prijsopdrijving bemoeien

lees ook ...

Pertjajah Luhur laat spierballen zien: Kick-off campagne gro...

"Na slechte tijden komen er goede tijden. Na regen komt er zonneschijn," verklaarde Bronto Somohardjo, ondervoorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), vol trots tijdens de massale kick-off van de verkiez...

Waarnemend (Wnd) President Ronnie Brunswijk zei aan de pers voor de aanvang van de Raad van Ministersvergadering op woensdag 19 juli jongstleden, dat hij zich persoonlijk gaat bemoeien met de prijszetting in de Surinaamse winkels.

Uit een eigen steekproef valt op te maken dat overal prijsopdrijving ernstig aan de orde is. Ook voor de prijzetting in het binnenland van Suriname moet de regering met de relevante actoren tot goede gesluiten komen. Volgens de Wnd President kunnen de prijzen lager, maar dat kan alleen als er richtlijnen zijn die correct worden nageleefd.

Er moet specifiek worden berekend wat de prijzen van de producten moeten zijn, na verscheping naar Suriname. Ook moet de winstmarge expliciet aan de winkeliers worden doorgegeven. Controle op de prijzen moet daarbij ook scherper worden gesteld. Hij vindt de controle op de prijs niet effectief genoeg. Daarom wil hij zich persoonlijk hiermee bemoeien om te komen tot betaalbare prijzen en effectievere controle bij prijsopdrijving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWnd President Brunswijk gaat zich persoonlijk met prijsopdrijving bemoeien