zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
5
(1)

Wnd President Brunswijk gaat zich persoonlijk met prijsopdrijving bemoeien

lees ook ...

President Santokhi presenteert in New York investeringsmogel...

Als eregast in New York presenteerde het staatshoofd op 17 september 2023 aan een groot gezelschap buitenlandse investeerders, investerings mogelijkheden in Suriname, en benadrukte dat Suriname open s...

Waarnemend (Wnd) President Ronnie Brunswijk zei aan de pers voor de aanvang van de Raad van Ministersvergadering op woensdag 19 juli jongstleden, dat hij zich persoonlijk gaat bemoeien met de prijszetting in de Surinaamse winkels.

Uit een eigen steekproef valt op te maken dat overal prijsopdrijving ernstig aan de orde is. Ook voor de prijzetting in het binnenland van Suriname moet de regering met de relevante actoren tot goede gesluiten komen. Volgens de Wnd President kunnen de prijzen lager, maar dat kan alleen als er richtlijnen zijn die correct worden nageleefd.

Er moet specifiek worden berekend wat de prijzen van de producten moeten zijn, na verscheping naar Suriname. Ook moet de winstmarge expliciet aan de winkeliers worden doorgegeven. Controle op de prijzen moet daarbij ook scherper worden gesteld. Hij vindt de controle op de prijs niet effectief genoeg. Daarom wil hij zich persoonlijk hiermee bemoeien om te komen tot betaalbare prijzen en effectievere controle bij prijsopdrijving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWnd President Brunswijk gaat zich persoonlijk met prijsopdrijving bemoeien