zaterdag 1 april 2023
30.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
4.5
(2)

Wisselkoers per 1 maart minimum SRD 14.29 en maximum SRD 16.30

lees ook ...

Nederlandse militairen begonnen aan jungletrainingen in Suri...

Buitenlandse militairen zijn begonnen aan de tweede Militaire Jungletraining van het Koninkrijk der Nederlanden op Surinaams grondgebied. Deze training is bijzonder omdat vier Amerikaanse militairen o...

De door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) vastgestelde vaste wisselkoersen voor vreemde valuta worden losgelaten. Er komt een zwevende koers die zal bewegen binnen een bepaalde bandbreedte. Vanaf 1 maart zal de minimum- en verkoopkoers van de US-dollar tussen SRD 14.29 en SRD 16.30 schommelen. Deze mededeling is vandaag gedaan tijdens een persconferentie belegd door CBVS governor Maurice Roemer en minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning.

Voor de tweede keer in vijf maanden tijd is de waarde van de Surinaamse dollar verminderd. Vorig jaar september werd de koers van SRD 7.52 naar SRD 14.29 opgetrokken. De buitenkoers is niet teruggaan naar SRD 14.29, maar het gestabiliseerd onder de SRD 20, zei Achaibersing.

Met maatregelen kan de koers omlaag gaan, vindt de bewindsman. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vindt dat de koers vrijgelaten moet worden, maar volgens de regering zal dit nu niet gebeuren. Als dat toch gebeurt, zal dit leiden tot prijsstijgingen en inflatie.

Suriname is het eens met het IMF dat de koers vrijgelaten moet worden, maar vindt dat het niet nu zal gebeuren. Er wordt rekening gehouden met de samenleving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWisselkoers per 1 maart minimum SRD 14.29 en maximum SRD 16.30