maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
5
(1)

Wisselkoers in Suriname stijgt

lees ook ...

Leerlingen vullen vrije lesuren in met alcohol en drugsgebru...

De Majoors van Politie van het ressort Uitvlugt, R. Tevreden en R. Nibte, beiden buurtmanagers, kregen in de ochtend van maandag 23 januari een melding dat er een concentratie van leerlingen van de om...

Al enige tijd vertoont de wisselkoers in Suriname een stijgende trend. Enkele dagen waren de US-dollar en euro koers gelijk. Bij de cambio’s werd SRD 22,50 voor beide valutasoorten waargenomen. Vorige week was de koers van de dollar wel boven die van de euro. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) noteerde een koers van SRD 22,72 voor de dollar en SRD 22,57 voor de euro.

Op de valutamarkt werd vorige week nog een gemiddelde koers genoteerd van SRD 22,93 voor de dollar en SRD 22.69 oor de euro. In de praktijk worden deze valutasoorten voor hogere bedragen verhandeld.

Vorige week heeft NDP-parlementariër Stephen Tsang in het parlement nog zijn bezorgdheid uitgesproken over de stijging van de wisselkoers. Hij wilde van de regering weten wat de status is van de wisselkoers. Ook vroeg hij of die verder zal stijgen, want als dat gebeurt, zullen de prijzen in de winkels verder omhooggaan.

SOL-servicestations hebben vorige week hun pompstations gesloten, omdat zij niet aan US-dollars konden komen om brandstof te kopen en schulden te betalen. De sluiting van de pompstations heeft gezorgd voor enorm lange rijen bij de servicestations.

De koers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) bedroeg vrijdag SRD 23,415 voor de US-dollar en SRD 23,335 voor de euro. Zaterdag was de koers van beide valutasoorten bij de meeste cambio’s SRD 24. Gevreesd wordt dat de koers verder zal stijgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWisselkoers in Suriname stijgt