dinsdag 9 augustus 2022
27.8 C
Paramaribo
15.6 C
Amsterdam
4.3
(3)

Wisselkoers in Suriname flink omhooggeschoten

lees ook ...

Oli-Moni, volle tank brandstof gratis voor auto eigenaren

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, heeft op 04 augustus op de regerings persconferentie aangegeven dat de samenleving ondersteund zal worden met de kosten van brandstofverbruik. De regerin...

Er is geen verandering gekomen in de situatie; de wisselkoers in Suriname blijft stijgen. Al enkele dagen ligt de wisselkoers al boven de SRD 25 voor 1 US-dollar. De douanekoers is ook verhoogd met als gevolg dat ook importgoederen zullen stijgen. In De Nationale Assemblee (DNA) hebben assembleeleden hun bezorgdheid uitgesproken over de wisselkoers. Zij willen van de regering weten welke maatregelen die zal treffen om de druk op de koers te verminderen.

De koers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is per vandaag SRD 25.186 voor de US-dollar. Maurice Roemer, de governor van de moederbank, belegt vrijdag een persconferentie. Tijdens deze meeting zal hij onder andere ingaan op de ontwikkelingen en maatregelen die getroffen worden om de koers in te dammen. Een jaar lang was de koers stabiel rond de SRD 21 voor de US-dollar.

In de winkels blijven de winkeliers de prijzen continue aanpassen. Als argument wordt onder andere gegeven, dat zij goederen veel duurder kopen. Om de schappen goed gevuld te houden moeten zij de prijzen aanpassen, want anders wordt het ook moeilijk voor hun om inkopen te doen.

Vele burgers klagen, omdat zij het niet meer aankunnen. De rek is er helemaal uit. Deze maanden zullen zij extra moeten uitgeven, omdat schoolgeld moet worden betaald en schoolspullen aangeschaft moeten worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWisselkoers in Suriname flink omhooggeschoten