Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wisselkoers blijft schommelen

Geplaatst

op

De schommelingen in de wisselkoersen blijven maar voortzetten. Nog niet zo lang geleden leek het erop dat de koersen de daling hadden ingezet. Momenteel is er geen pijl meer op te trekken. Verschillende cambio’s rekenen ook diverse prijzen voor het kopen en verkopen van vreemde valuta.

Bij de ene cambio kan de US dollar voor SRD 7,20 gekocht worden terwijl een ander er SRD 7,35 voor rekent. Ook is er schaarste van deze munt op de Surinaamse markt. Zo is de Amerikaanse dollar niet bij elke cambio of bank in de gewenste hoeveelheid beschikbaar. De opkoopprijs voor de US dollar is momenteel SRD 7,05 terwijl die in het weekend nog SRD 7,10 was. Daarvoor was de prijs eerder nog SRD 6,90, de koers is dus weer stijgende. Voor euro’s betaal je bij cambio’s SRD 8 om SRD 7,70. De centrale bank van Suriname heeft de koersen voor de Amerikaanse dollar als volgt; SRD 7,14 als verkoopprijs en SRD 7,02 voor aankoop. De verkoopprijs voor de euro is SRD 7,88 om SRD 7,74.

 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen