Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wisselkoers blijft schommelen

Geplaatst

op

De schommelingen in de wisselkoersen blijven maar voortzetten. Nog niet zo lang geleden leek het erop dat de koersen de daling hadden ingezet. Momenteel is er geen pijl meer op te trekken. Verschillende cambio’s rekenen ook diverse prijzen voor het kopen en verkopen van vreemde valuta.

Bij de ene cambio kan de US dollar voor SRD 7,20 gekocht worden terwijl een ander er SRD 7,35 voor rekent. Ook is er schaarste van deze munt op de Surinaamse markt. Zo is de Amerikaanse dollar niet bij elke cambio of bank in de gewenste hoeveelheid beschikbaar. De opkoopprijs voor de US dollar is momenteel SRD 7,05 terwijl die in het weekend nog SRD 7,10 was. Daarvoor was de prijs eerder nog SRD 6,90, de koers is dus weer stijgende. Voor euro’s betaal je bij cambio’s SRD 8 om SRD 7,70. De centrale bank van Suriname heeft de koersen voor de Amerikaanse dollar als volgt; SRD 7,14 als verkoopprijs en SRD 7,02 voor aankoop. De verkoopprijs voor de euro is SRD 7,88 om SRD 7,74.

 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Suriname

Bewaker in Suriname schiet collega in het gezicht

Geplaatst

op

By

Een 41-jarige bewaker is in de vroege ochtend van maandag 3 december door zijn collega met een jachtgeweer neergeschoten.

De twee mannen waren als bewakers werkzaam waren voor een aannemer. Uit onderzoek bleek dat de collega’s niet dol op elkaar waren en met regelmaat met elkaar ruzie hadden. Nadat de verdachte flink wat alcohol had genuttigd pakte hij een jachtgeweer en schoot hiermee zijn collega in het gezicht waardoor het slachtoffer overleed.

De politie heeft de man opgepakt en het jachtgeweer met munitie in beslag genomen.

Lees verder

Meest gelezen