Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wisselkoers blijft schommelen

Geplaatst

op

De schommelingen in de wisselkoersen blijven maar voortzetten. Nog niet zo lang geleden leek het erop dat de koersen de daling hadden ingezet. Momenteel is er geen pijl meer op te trekken. Verschillende cambio’s rekenen ook diverse prijzen voor het kopen en verkopen van vreemde valuta.

Bij de ene cambio kan de US dollar voor SRD 7,20 gekocht worden terwijl een ander er SRD 7,35 voor rekent. Ook is er schaarste van deze munt op de Surinaamse markt. Zo is de Amerikaanse dollar niet bij elke cambio of bank in de gewenste hoeveelheid beschikbaar. De opkoopprijs voor de US dollar is momenteel SRD 7,05 terwijl die in het weekend nog SRD 7,10 was. Daarvoor was de prijs eerder nog SRD 6,90, de koers is dus weer stijgende. Voor euro’s betaal je bij cambio’s SRD 8 om SRD 7,70. De centrale bank van Suriname heeft de koersen voor de Amerikaanse dollar als volgt; SRD 7,14 als verkoopprijs en SRD 7,02 voor aankoop. De verkoopprijs voor de euro is SRD 7,88 om SRD 7,74.

 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |