woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
0
(0)

Wisseling van de wacht bij dienst Luchtvaartterreinen

lees ook ...

Volksgezondheid benadrukt groeiende urgentie van mentale gez...

In de afgelopen jaren heeft mentale gezondheid een groeiende prioriteit gekregen, vooral gezien de uitdagende economische situatie van het land. Dit heeft geleid tot een afname van de levenskwaliteit ...

 Shailinderkoemar Nanhoe heeft plaats moeten maken voor Hendry Jozefzoon (55), bij de Dienst Luchtvaartterreinen (Lvt). De rede voor ontheffing van Nanhoe is onbekend. Begin juli heeft Estrea Noordzee de directeur van Transport bij het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme (TCT), een beroep gedaan op Jozefzoon om over te nemen.

De dienst beheert 35 airstrips in het binnenland, maar nu is er sprake van achterstallig onderhoud bij de vier vliegveldjes in het Boven-Suriname gebied, ondanks de aanwezigheid van aangestelde plaatselijke onderhoudsmedewerkers.  Het gaat hier om Laduani, Botopasi, Djoemoe en Kajana.

Noordzee en Jozefzoon reageren niet op vragen van de Ware Tijd. Bij spoedgevallen kunnen mensen nu niet worden overgevlogen naar Paramaribo, omdat vliegtuigen door het hoge wied moeilijk kunnen landen of opstijgen. John Saakie van Tjai Kondre heeft meegedeeld dat doodzieke patiënten alleen per boot naar Atjoni kunnen, om uiteindelijk per ambulance vervoerd te worden naar Paramaribo.

“Daarom hebben de bewoners van de dorpen Adawai, Gunsi, Tjai Kondre en Nieuw Aurora die zich in de directe omgeving van Laduani bevinden, met ondersteuning van de vakantieoorden, het vliegveld zelf van hoog wied ontdaan, maar dat is een taak van de overheid,” aldus de kapitein verder.  Dennis Jordan, coördinator Vliegvelden binnenland is hiervan niet op de hoogte. “Op sommige airstrips ontbreekt er niets van gereedschappen en er zijn ook voldoende medewerkers om het werk te kunnen doen, maar ze zijn niet gemotiveerd” volgens Jordan.

Noordzee verwijst naar Jozefzoon, het nieuwe diensthoofd maar die is “aan het inlezen” en heeft ”de medewerkers op de verschillende vliegvelden nog niet gesproken.” Noordzee is voormalig inspecteur van het basisonderwijs en gewezen directeur van VOJ Atjoni.

Bron Foto: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWisseling van de wacht bij dienst Luchtvaartterreinen