zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Wisseling van de wacht bij dienst Luchtvaartterreinen

lees ook ...

Startsein gegeven voor asfaltering van belangrijk traject Kw...

Op woensdag 10 juli 2024 is officieel het startsein gegeven voor het asfalteren van een belangrijk traject van de Kwattaweg, als onderdeel van het grootschalige project voor de rehabilitatie, stabilis...

 Shailinderkoemar Nanhoe heeft plaats moeten maken voor Hendry Jozefzoon (55), bij de Dienst Luchtvaartterreinen (Lvt). De rede voor ontheffing van Nanhoe is onbekend. Begin juli heeft Estrea Noordzee de directeur van Transport bij het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme (TCT), een beroep gedaan op Jozefzoon om over te nemen.

De dienst beheert 35 airstrips in het binnenland, maar nu is er sprake van achterstallig onderhoud bij de vier vliegveldjes in het Boven-Suriname gebied, ondanks de aanwezigheid van aangestelde plaatselijke onderhoudsmedewerkers.  Het gaat hier om Laduani, Botopasi, Djoemoe en Kajana.

Noordzee en Jozefzoon reageren niet op vragen van de Ware Tijd. Bij spoedgevallen kunnen mensen nu niet worden overgevlogen naar Paramaribo, omdat vliegtuigen door het hoge wied moeilijk kunnen landen of opstijgen. John Saakie van Tjai Kondre heeft meegedeeld dat doodzieke patiënten alleen per boot naar Atjoni kunnen, om uiteindelijk per ambulance vervoerd te worden naar Paramaribo.

“Daarom hebben de bewoners van de dorpen Adawai, Gunsi, Tjai Kondre en Nieuw Aurora die zich in de directe omgeving van Laduani bevinden, met ondersteuning van de vakantieoorden, het vliegveld zelf van hoog wied ontdaan, maar dat is een taak van de overheid,” aldus de kapitein verder.  Dennis Jordan, coördinator Vliegvelden binnenland is hiervan niet op de hoogte. “Op sommige airstrips ontbreekt er niets van gereedschappen en er zijn ook voldoende medewerkers om het werk te kunnen doen, maar ze zijn niet gemotiveerd” volgens Jordan.

Noordzee verwijst naar Jozefzoon, het nieuwe diensthoofd maar die is “aan het inlezen” en heeft ”de medewerkers op de verschillende vliegvelden nog niet gesproken.” Noordzee is voormalig inspecteur van het basisonderwijs en gewezen directeur van VOJ Atjoni.

Bron Foto: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWisseling van de wacht bij dienst Luchtvaartterreinen