zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

Wirht gaat nogmaals voor voorzitterschap bond Rosebel Goldmine

lees ook ...

Winston Wirth werd in 2020 middels een rechterlijke vonnis afgezet als voorzitter van de Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie (RGWO). De ex-voorzitter wil op 3 december proberen deze plek te heroveren. Hij vindt het huidig bestuur onkundig en verwijt het van nalatigheid, naast het feit dat zij volgens hem niet statutair zijn gekozen. Volgens Wirth is de verkoop van het bedrijf aan Chinezen voorbij gegaan aan het bestuur van de bond. De ex-voorzitter meldt dat hij gevraagd werd door arbeiders om mee te doen.

Woordvoerder Otmar Biswane van RGWO is niet onder de indruk van de opmerkingen van Wirth “Niet slechts wij, maar de rechter heeft deze man afgezet op basis van de statuten. Wij wilden hem niet meer omdat hij zonder de werknemers zijn eigen pad op ging. Ik denk dat hij nauwelijks een paar stemmen zal behalen bij de komende verkiezingen, maar een echte kans geeft ik hem niet”, zegt hij.

Wirth vindt dat de rechter zich in 2020 heeft laten beïnvloeden door besluiten van een ongeldige algemene ledenvergadering, en ook dat het bestuur alleen geïnteresseerd is in het beheren van de contributiegelden van de werknemers. Wirth wil zaken rechttrekken door deel te nemen aan deze verkiezing.

“Er zijn tussen de 1200 tot 1500 werknemers bij Rosebel Goldmines. Er zal altijd wat oppositie zijn tegen het huidig bestuur en dat is goed voor de democratie, maar ik geef Wirth geen enkele kans”, aldus Biswane. De afgezette voorzitter had werkelijk enkele goede ideeën en misschien capaciteiten. Echter ging Wirth op de solotour en wilde zijn privéplannen uitvoeren. Hij luisterde helemaal niet naar de arbeiders en de bond.

Hij begon op persoonlijke titel zaken te bespreken met de directie. “We hebben hem gewaarschuwd dat wij daar werkzaam zijn en hij ook naar ons moet luisteren. Ondanks een schorsing ging Wirth gewoon door.

Biswane zegt dat de bond nder leiding van Alwin Hadley,wel op de hoogte was van de verkoop van het bedrijf aan Zijen. Alleen de details ontbraken. Nu zijn er afspraken. Biswane rekent niet erop dat Wirth zal winnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWirht gaat nogmaals voor voorzitterschap bond Rosebel Goldmine