Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Winston Kout voorzitter 30 juni comité overleden

Geplaatst

op

Img 1678d8920172 1

Dinsdag middag werd bekend dat Winston Kout, een van de voorvechters in het Surinaams AOW-recht debacle, is overleden. Als voorzitter van het 30 juni comite maakte hij zich via kanalen vanuit de FNV, hard bij de Nederlandse politiek, om een aannemelijke regeling voor de doelgroep.

“Winston heeft zich op verscheidene manieren onderscheiden als een markante kondreman die enorm veel heeft helpen bewerkstelligen voor de gemeenschappen in Nederland en Suriname”.

“Juist aan de vooravond van het Algemeen Overleg debat van donderdag 15 oktober aanstaande over AOW-onderwerpen en het AOW-gat van Surinamers, komt de harde/taaie voorvechter ons te ontvallen” zegt Dennis Belfor van Het Overkoepelend Orgaan Bestrijding (HOOB) AOW-gat Surinaamse (ex) Koninkrijksgenoten.

“Winston; De herinneringen aan jou inzet, zullen jou in elk facet van het AOW-debacle van Surinamers, voortlevend houden” aldus Belfor.

Winston Kout is in zijn woning in Suriname overleden, er is volgens de politie geen sprake van een misdrijf. De arts heeft een natuurlijke dood vastgesteld.

 

Bron : 30 juni nationale dag van besef /Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Benny
woensdag 14 oktober 2020 07:46

Weer een goede man van ons heen gegaan.

Djaki
woensdag 14 oktober 2020 10:16

Jammer moge zijn ziel in vrede rusten

Mirjam Triller
donderdag 15 oktober 2020 06:36

Lieve, energieke, warme, geweldige Winston. Je wordt gemist. Ook in Nederland. RIP

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen