Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Winkels in Suriname sluiten massaal hun deuren

Geplaatst

op

De crisis in Suriname is nu ook te voelen bij winkeliers. Zij kunnen het hoofd niet meer boven water houden. Wekelijks worden er winkeldeuren gesloten.

Vanwege de hoge koers besluiten veel ondernemers in Suriname hun winkels te sluiten. Door de prijs verhogingen van importeurs zien zij hun winstmarge op producten dalen. Het kleine beetje winst dat zij dan uiteindelijk behalen dragen zij direct af aan de verhoogde tarieven van de nutsvoorzieningen. Hierdoor wordt het steeds lastiger voor winkeliers om hun onderneming draaiende te houden.

De Secretaris van de Winkeliers en Ondernemers vereniging Suriname (WOVS),Stephen Lee, krijgt steeds meer meldingen binnen van leden van de stichting die besluiten om hun winkel onderneming te staken. Ook in de onderlinge verkoop kanalen ziet Lee dat veel winkeliers hun goederen aanbieden aan andere ondernemers. Volgens Lee is er echter geen animo meer om een winkel te starten want elke winkelier ervaart momenteel een crisis. Veel ondernemers besluiten hun winkel in een buurland verder te vervolgen anderen winkeliers staken hun onderneming om verder te gaan in een andere branche.

De vereniging heeft al contact gehad met het Ministerie van Handel en Industrie over de prijzen. Maar het grootste probleem ligt volgens Lee bij de overheid omtrent de koers die haast dagelijks verschilt.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Drie Surinaamse mensensmokkelaars aangehouden

Geplaatst

op

By

De politie in Suriname heeft in de late avond van zondag 9 december tijdens een auto controle een 19, 23 en 25 jarige man aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens de controle bleek achterin een personenbus achtien
illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo te vervoeren. 
De groep van illegale Haïtianen bestaat uit vier mannen, zes vrouwen en acht minderjarige kinderen van wie 3 jongens en vijf meisjes zijn. De illegalen en de aangehouden verdachten werden overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP).

Lees verder

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |