Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Winkels in Suriname sluiten massaal hun deuren

Geplaatst

op

door

De crisis in Suriname is nu ook te voelen bij winkeliers. Zij kunnen het hoofd niet meer boven water houden. Wekelijks worden er winkeldeuren gesloten.

Vanwege de hoge koers besluiten veel ondernemers in Suriname hun winkels te sluiten. Door de prijs verhogingen van importeurs zien zij hun winstmarge op producten dalen. Het kleine beetje winst dat zij dan uiteindelijk behalen dragen zij direct af aan de verhoogde tarieven van de nutsvoorzieningen. Hierdoor wordt het steeds lastiger voor winkeliers om hun onderneming draaiende te houden.

De Secretaris van de Winkeliers en Ondernemers vereniging Suriname (WOVS),Stephen Lee, krijgt steeds meer meldingen binnen van leden van de stichting die besluiten om hun winkel onderneming te staken. Ook in de onderlinge verkoop kanalen ziet Lee dat veel winkeliers hun goederen aanbieden aan andere ondernemers. Volgens Lee is er echter geen animo meer om een winkel te starten want elke winkelier ervaart momenteel een crisis. Veel ondernemers besluiten hun winkel in een buurland verder te vervolgen anderen winkeliers staken hun onderneming om verder te gaan in een andere branche.

De vereniging heeft al contact gehad met het Ministerie van Handel en Industrie over de prijzen. Maar het grootste probleem ligt volgens Lee bij de overheid omtrent de koers die haast dagelijks verschilt.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 2

Geplaatst

op

door

De Surinaamse sportjournalisten die zich in Columbia bevinden voor de AIPS Games hebben vandaag hun eerste medailles in de wacht gesleept.

Ivan Summerville behaalde op het onderdeel 200  m sprint de zilveren plak met een tijd van 13.55 gevolgd door Earnie Eenig met een tijd van 13.83. De winst ging naar de Columbiaan Dairo Perez met een tijd van 12.76. Dairo heeft de race 4 jaar achter elkaar gewonnen. Summerville nam voor het eerst deel aan een atletiekonderdeel terwijl Eenig bij d vorige editie ook op de derde plaats eindigde. Marciano Zalman nam deel op het onderdeel 1500 m. Daarbij eindigde hij op de derde plaats. Hij liep de afstand met een tijd van 7.55.50. De Surinaamse atleten komen morgen weer kn actie. Ivan Summerville en Earnie Eenig op de 200 m sprint en Marciano Zalman op de 8p0 m en balwerpen. 

Voorwat het onderdeel zaalvoetbal betreft maakte Suriname een valse start. Na eenruststand van 1-3 ging Suriname met 13-1 ten onder. De enige treffer vanSuriname kwam op naam van Ivan Summerville. Vandaag komt Suriname uit tegenMexico die gisteren van Argentinie verloor. Vrijdag speelt Suriname tegenArgentinie

Lees verder

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Meest gelezen