Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Winkels in Suriname manipuleren prijsverhogingen door valutabeweging

Geplaatst

op

De organisatie Consumentenkring Suriname vindt dat winkeliers misbruik maken van prijsverhogingen ontstaan door de valutabeweging.

Als de koers omhoog gaat dan worden de prijzen vrijwel meteen aangepast in de winkels. Winkeliers geven aan dat zij gedwongen zijn de prijzen te verhogen omdat door de hogere valutakoers de inkoopgoederen ook duurder zijn geworden. Maar als de koers omlaag gaat worden de prijzen niet verlaagd omdat winkeliers zich dan beroepen op het feit dat zij de inkoopgoederen tegen een hogere prijs hebben ingekocht.

De consumentenkring vindt dat dit niet kan. Het kan kloppen dat er een korte tijd sprake is van een prijsverhoging omdat de vorige goederen tegen een hoger tarief zijn ingekocht. Maar de goederen prijzen blijft vaak ook na een volgende inkoop (tegen een gunstigere koers hoog) bewust hooggehouden. Door dat te doen maken winkeliers extra winst en dat is niet eerlijk tegenover de consument.

Momenteel neemt de waarde van de SRD toe waardoor de consument meer producten kan aanschaffen voor minder SRD. Doordat winkeliers de prijzen manipuleren merkt de consument niets van de SRD-waarde verhoging. De Consumentenkring Suriname heeft de minister van Handel en Industrie opgeroepen zich hierover te buigen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |