woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Winkels Saramacca leggen geen inkoopnota’s over aan ECD

lees ook ...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op donderdag 26 januari controlewerkzaamheden uitgevoerd in Saramacca en Coronie. De winkeliers zeiden geen inkoopnota’s te kunnen overleggen, omdat de importeur/distributeur die niet aan zouden hebben verstrekt. En dat verhaal wordt door ECD voor zoete koek geslikt?

Wettelijk is vastgelegd, dat er van alle producten die worden ingekocht er een degelijke inkoop nota aantoonbaar moet zijn. Deze nota moet kunnen worden aangetoond, wanneer de ECD de winkelcontrole doet. Alleen op deze manier kunnen de ECD- ambtenaren nagaan of de verkoopprijs, die de winkelier hanteert binnen de vastgestelde winstmarge is. Daarnaast moet de inkoopnota voorzien zijn van de naam van het bedrijf, de naam van de verkoper, het product, de hoeveelheid, de prijs en contactnummer van de importeur/distributeur.

Verder is ook gebleken dat de weegschalen, die worden gebruikt niet goed werken. Het gaat in deze om hele oude weegschalen van ouder dan 3 jaar, waardoor het juiste gewicht niet kan worden weergegeven. Deze weeginstrumenten moeten worden vervangen. Ook waren niet alle producten voorzien van een prijs. Een duidelijke prijsaanduiding is volgens de wet verplicht. In het district Coronie waren er geen ongeregeldheden.

Wat was hun boete is dan de vraag. Winkeliers zijn geen analfabeten en moeten verantwoordelijk gehouden worden voor deze (opzettelijk afgesproken?)omissie. Wat doet ECD daaraan? Wordt deze winkeliers de hand boven het hoofd gehouden? 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWinkels Saramacca leggen geen inkoopnota's over aan ECD