woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
5
(1)

Winkels Para houden zich aan vergunningsvoorwaarden

lees ook ...

Afdeling Bijenteelt LVV verzorgd in Coronie training voor im...

In het district Coronie is er op vrijdag 24 maart jongstleden voor zevenendertig imkers uit Coronie en Nickerie, een training over Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) verzorgd. De training ...

Winkeliers in het district Para houden zich nu veelal aan de vergunningsvoorwaarden. Het aanbrengen van prijzen op basisgoederen wat één van de vereisten is, werd vroeger vaak nagelaten.  Dit constateert hoofdprijscontroleur derde klasse, Bienvenido Van de Lisle van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische innovatie (EZ).

Op donderdag 29 juli 2021 was het controleteam in de gebieden La Vigilantia, Domburg en Accaribo. Tijdens de controles wordt er onder meer op toegezien dat de winkeliers  de artikelen niet te duur verkopen en de artikelen voorzien worden van prijzen. Ook wordt er gelet op de geldigheid van de vergunningen en de hygiëne in de winkels. “We merken dat de winkeliers bewuster worden. In de afgelopen maanden waren er nogal veel winkels die geen prijzen op de basisgoederen aanbrachten. Nu zien we dat ze dat wel doen”, zegt Van de Lisle.

In La Vigilantia, Domburg en Accaribo heeft ECD geen noemenswaardige onregelmatigheden geconstateerd. Wel is er vorige week beslag gelegd op een partij basisgoederen in een winkel op Republiek. Daar werden geen prijzen aangeduid op de basisgoederen. Van de Lisle geeft aan dat bij de reguliere controles er allereerst naar de vergunning van de winkelier wordt gevraagd en vervolgens worden de prijzen van de basisgoederen gecheckt. Ook andere goederen worden gecontroleerd.

“Als er prijsopdrijvingen wordt geconstateerd, vragen we naar de inkoopbonnen. Aan de hand van de inkoopbonnen wordt de winstmarge die winkeliers moeten hanteren, berekend. De winstmarge is gesteld op 25 %. Als ze boven die marge zijn, wordt er opgetreden”, zegt Van de Lisle. Van de op de beslag gelegde goederen wordt  proces-verbaal opgemaakt waarna er een  boete wordt  opgelegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWinkels Para houden zich aan vergunningsvoorwaarden