vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Winkels in Suriname gesloten vanwege prijsopdrijving

lees ook ...

Capacitybuilding workshop voor ondernemingen

De Caribbean Export Development Agency (CEDA)heeft op 08 augustus 2022, in samenwerking met de Suriname Investment and Trade Agency (SITA) en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), een eendaagse...

In de afgelopen week zijn verschillende winkels in Suriname gesloten vanwege prijsopdrijving. Deze stap was nodig, omdat basisgoederen zoals uien, gele erwten, knoflook, blom en zout niet waren voorzien van een prijs. Dit was bijvoorbeeld het geval in een winkel aan het Molenpad. Verder zijn er in deze zaak ook vervallen producten aangetroffen.

Bij twee winkels aan de Kasabaholoweg hadden goederen zoals aardappelen, witte suiker, meel, frisdranken, sappen, brood en balen toiletpapier geen prijsaanduiding. Winkeliers zijn verplicht om zich te houden aan de prijsaanduiding van goederen die ten verkoop worden aangeboden. Bovendien moeten de prijzen op het product ook in Surinaamse dollar worden aangeduid. Dit staat in artikel 7 van het Prijsaanduidingsbesluit (SB 1998 no. 15).

De winkeliers zijn opgeroepen door ambtenaren van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) voor een gesprek. Aan hun is aangegeven welke overtredingen zijn geconstateerd en welke sanctie daarop van toepassing is. In de meeste gevallen wordt er een boete opgelegd.

Bij overtredingen wordt er een proces-verbaal opgemaakt door de ECD. Dit proces-verbaal wordt naar de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname (KPS) gestuurd voor verdere afhandeling door het Openbaar Ministerie (OM). Het ministerie van EZ roept de winkeliers op om te allen tijde mee te werken bij de controlewerkzaamheden door de ambtenaren.

Klachten kunnen nog steeds worden doorgegeven via het verkort nummer 1940 en WhatsApp +5978530915.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWinkels in Suriname gesloten vanwege prijsopdrijving