Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Winkeliers stoppen verkoop Dagblad Suriname na uitbeelden vicepresident als aap

Geplaatst

op

Dbs Nw Logo2020 Gray 1

De Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS) heeft vandaag besloten om voorlopig geen Dagblad Suriname meer te verkopen. Dit heeft te maken met de karikatuur, waarin vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, gisteren, als een aap is uitgebeeld. 

Het boycotten van Dagblad Suriname zal volgens Gretl Wolfram het geval zijn totdat de eindverantwoordelijke, directeur Faried Pierkhan, zijn verontschuldiging op een menswaardige manier heeft aangeboden aan vp Brunswijk. Volgens haar is het niet de eerste keer dat Dagblad Suriname zich schuldig heeft gemaakt aan racistische berichten.

Er is voorlopig ook een boycot ingelast vanuit het Kabinet van de Vicepresident. Ook de top van de ABOP en PL hebben dit ingelast, waarbij hun ministers geen interviews meer zullen afstaan aan Rapar Broadcasting Network (RBN) en Dagblad Suriname.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Fernandes
vrijdag 28 augustus 2020 13:23

Democratie en karikatuur moet in het licht van vrije journalistiek cartoon zijn ..waar van Jezus homo,s Trump en Bouterse wel ? Gaan we niet nu juist de nadruk en aandacht hierop leggen.
Wat dacht je van paarse doodskisten met Bouterse e.d tijdens verkiezingen in de media ? Toen was het wel genieten voor een grote groep en ook vond men dit o.k.

Michel
zaterdag 29 augustus 2020 21:33

Ik vind dat de vp Ronnie Brunswijk ook excuses moet bieden aan de 12 militairen die hij gegijzeld had. Deze militairen zijn systematisch door zijn groep mishandeld.

Na de gijzeling door de vp Ronnie Brunswijk zijn de 12 militairen spoorloos.

VP Ronnie Brunswijk gaat u ook nog wat zeggen over de 12 militairen die u in 1986 ontvoerd heb.

Gaat U excuses aanbieden aan de militairen.

JIJ ZELF DURFT HET NIET 👎Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen