dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

Winkeliers rekenen op grondige aanpak kartel

lees ook ...

Huize Betheljada krijgt financiele bijdrage van Binnenlandse...

Het personeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken hield enige tijd geleden een cookouteen cook out. Hun bedoeling was om instellingen die wel iets extras konden gebruiken te gedenken. Stichti...

De Vliegende Brigade bestaat  een maand, en opereert vanuit het kabinet van de president. Het orgaan bestaat vanaf 23 februari. De Economische Controledienst, het Bureau Nationale Veiligheid en de justitiële autoriteiten ondersteunen deze dienst. Ook de Vereniging van Surinaamse Winkeliers(VSW) is voorstaander van  dit werk.

. “Ik ga mijn eigen mensen niet de hand boven het hoofd houden, dus wanneer ze in de fout gaan, moet dat ook gezegd worden”, aldus voorzitter Raymond Hasnoe. Ondertussen zijn er winkels gesloten wegens prijsopdrijving en het hebben van smokkelwaar. “Ik ben blij dat die Vliegende Brigade bezig is, want het leek alsof er wat controle betreft niets gebeurde, het was soep met balletjes vanuit het ministerie van Economische Zaken”, zegt Hasnoe.

De voorzitter van de Vereniging van Surinaamse Winkeliers vindt wel dat de Vliegende Brigadier zich niet alleen moet richten op consumptiegoederen, maar ook op non-foodproducten. Hasnoe is ook benieuwd naar een overzicht met het resultaat van de werkzaamheden van dit orgaan. Verder verwijst hij naar de uitspraken van districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost en Pertab Goerdayal, coördinator van het controleorgaan die zij deden bij het startsein voor controle in het bestuursressort.

Goerdayal ziet “een keten waarin een boevenbende en criminelen opereren” .Volgens Bhola verrijken mensen zich over de rug van de consument. Er zijn al enkelen in deze keten in kaart gebracht. Hasnoe had eerder hierop gewezen en  is daarom blij met de ontdekkingen van de autoriteiten. Hij hoopt dat dit “rigoreus” wordt aangepakt en openbaar wordt gemaakt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWinkeliers rekenen op grondige aanpak kartel